Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, який подарунок Захід зробив Москві у розпал війни з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, який подарунок Захід зробив Москві у розпал війни з Україною

Росія без вагань націлила на Україну північнокорейські ракети та іранські безпілотники, але союзники Києва проти того, щоб бити територією РФ

11 квітня 2024, 08:32 comments4405
Поділіться публікацією:

Нещодавно Вашингтон поставив Україні першу партію нових високоточних бомб великої дальності, здатних вражати цілі на окупованих територіях. Однак, незважаючи на велику дальність, цю зброю не вдасться використати для ураження військових об'єктів у самій Росії, адже такі дії Захід забороняє. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання The Telegraph.

ЗМІ дізналися, який подарунок Захід зробив Москві у розпал війни з Україною

Західна зброя. Фото: із відкритих джерел

ЗМІ зазначає, США не дозволяють завдавати ударів по території Росії через страх, що американська зброя, яка вражає цілі в РФ, може спровокувати ескалацію конфлікту. І обмеження на використання Києвом західної зброї ставлять Україну у скрутне становище.

"Від американських бомб до британських і французьких крилатих ракет, західні партнери Києва надають свою потужну зброю за умови, що Україна використовуватиме її лише в межах своїх кордонів (включно з Кримом). Це обмеження є помилкою, і його легко виправити, просто повідомивши Україну, що воно скасовано. Незважаючи на глухий кут у Конгресі та затримки в європейському виробництві боєприпасів західні союзники Києва можуть допомогти Україні миттєво – лише цією зміною політики", – йдеться у матеріалі.

Журналісти звертають увагу, що нинішні обмеження ставлять Україну у скрутне становище, оскільки ракети, які вражають мирні українські міста, часто випускаються над територією Росії літаками, що злітають із аеродромів усередині Росії. Те саме стосується російських ударних дронів. Вони залишають бази у Росії лише для того, щоб атакувати житлові будинки в Україні.

"Обмеження на використання Києвом західної зброї є особливо цінним подарунком для Москви, оскільки Росія має набагато більше літаків, ніж ангарів для їхнього розміщення. Це залишає цінні військові літаки та вертольоти відкритими. Кремль знає, що багато його літаків уразливі перед українськими ударами, тому РФ почала малювати літаки-приманки на своїх авіабазах", – пише автор матеріалу.

Він додає, ці приманки виглядають не дуже переконливо на супутникових знімках високого дозволу, але вони можуть оманити українські ударні безпілотники, які покладаються на базові камери. Удосконалена західна зброя рідше стикається з цією проблемою.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чого бояться США: чому проти вступу України до НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини