Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, як Трамп добиватиметься припинення російсько-української війни і до чого це призведе
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, як Трамп добиватиметься припинення російсько-української війни і до чого це призведе

За інформацією Bloomberg, Дональд Трамп добиватиметься переговорів України з РФ у разі обрання президентом

15 лютого 2024, 07:52 comments2722
Поділіться публікацією:

У разі обрання президентом США на виборах у листопаді цього року Дональд Трамп добиватиметься переговорів України з РФ. Це переформатує десятиліття американської політики, розколе оборонний альянс і послабить союзників в Азії, зокрема Тайвань. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Bloomberg".

ЗМІ дізналися, як Трамп добиватиметься припинення російсько-української війни і до чого це призведе

Дональд Трамп. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що один із радників потенційного кандидата від республіканців зазначив, що Дональд Трамп не дарма робить заяви про готовність припинити допомогу Україні у війні. Це може допомогти посадити Україну за стіл переговорів, тоді як ймовірність збільшення американської допомоги може підштовхнути Росію до більш агресивних дій у відповідь.

За словами джерел видання, радники Трампа обговорюють питання про те, як "посадити за стіл переговорів" президента України Володимира Зеленського та російського диктатора Володимира Путіна. Один із радників зазначив, що обіцянки припинити надання військової допомоги Києву можуть підштовхнути Київ розпочати переговори з агресором.

Крім того, серед можливих кроків у разі обрання Трампа, його союзники назвали створення дворівневого альянсу НАТО, де стаття 5 Статуту, яка вимагає колективного захисту будь-якого члена, який зазнав нападу, застосовуватиметься лише щодо країн, які досягли певного рівня видатків на оборону. Деякі члени команди лідера республіканців виступають за нові обсяги відрахувань на потреби НАТО від країн, що відстають у розвитку.

Зазначається, що якщо ці ініціативи будуть реалізовані, вони переформатують десятиліття політики США, розірвуть оборонний альянс, який формував європейську безпеку з часів холодної війни, і серйозно стурбують союзників в Азії щодо зобов'язань Вашингтона протистояти Китаю.

Зокрема, нещодавно у Пекіні припустили, що у разі обрання президентом США Трамп може припинити підтримку Тайваню з боку США, що підвищить загрозу вторгнення Китаю на острів. Видання нагадало, що в липні минулого року, Трамп уникнув відповіді, чи захищатиме він Тайвань у разі нападу Китаю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у чому небезпека заяв Трампа: чи може він наважитись на вихід США з НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини