Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, як саме Китай допомагає РФ у війні: що постачає до РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, як саме Китай допомагає РФ у війні: що постачає до РФ

Китай різко збільшив продажі Росії товарів для виробництва зброї проти України

13 квітня 2024, 10:10
Поділіться публікацією:

Згідно з оцінкою США, Китай різко збільшив продажі Росії верстатів, мікроелектроніки та інших технологій, які Москва, у свою чергу, використовує для виробництва ракет, танків, літаків та іншої зброї для війни проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "AP".

ЗМІ дізналися, як саме Китай допомагає РФ у війні: що постачає до РФ

Путін і Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Агентство зазначає, що двоє високопосадовців з адміністрації президента США Джо Байдена розповіли, що в 2023 році близько 90% російської мікроелектроніки надходило з Китаю. Росія використовувала цю продукцію для ракет, танків і літаків. Близько 70% імпорту в РФ верстатів на суму близько 900 мільйонів доларів в останньому кварталі 2023 припадає на Китай.

Китайські та російські компанії також працюють над спільним виробництвом безпілотних літальних апаратів у Росії, і китайські компанії, ймовірно, постачають РФ нітроцелюлозу, яку використовують у виробництві боєприпасів, заявили чиновники.

Китайські компанії Wuhan Global Sensor Technology Co., Wuhan Tongsheng Technology Co. Ltd. і Hikvision поставляють оптичні компоненти для використання у російських танках та бронетехніці.

Чиновники заявили, що Росія отримала виготовлену китайськими компаніями iRay Technology та Північнокитайським науково-дослідним інститутом електрооптики військову оптику для використання у танках та бронетехніці. Також Китай надав Росії двигуни БПЛА та турбореактивні двигуни для крилатих ракет.

Згідно з даними російської митниці, які проаналізувала організація Free Russia Foundation, російський імпорт напівпровідників з Китаю підскочив з 200 мільйонів доларів у 2021 році до більш ніж 500 мільйонів доларів у 2022 році.

Пекін також працює з Росією над удосконаленням своїх супутникових та інших можливостей космічного базування для використання в Україні. Це, за словами офіційних осіб, у довгостроковій перспективі може збільшити загрозу Росії для Європи. Чиновники, посилаючись на дані розвідки, заявили, що США також визначили, що Китай надає Росії супутникові зображення для війни проти України.

Офіційні особи США обговорили висновки, оскільки очікується, що держсекретар Ентоні Блінкен цього місяця відвідає Китай для переговорів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай допомагає Росії у війні: у Байдена відбулася відверта розмова з Сі без натяків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

хунта мундиаль гарсия

13 квітня 2024, 11:30

а людей --хтозна

хунта мундиаль гарсия

13 квітня 2024, 11:29

какие-то договорняки и договора россия -украина --европа --америка и другие страны


Новини