Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, як Москва намагається змусити Київ відкласти контрнаступ
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, як Москва намагається змусити Київ відкласти контрнаступ

Масованими повітряними атаками Кремль намагається відстрочити контрнаступ України

17 травня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Росія почала здійснювати масштабніші повітряні атаки на Україну, намагаючись змусити Київ відкласти контрнаступ. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє "CNN", з посиланням на офіційного представника США, знайомого із ситуацією.

ЗМІ дізналися, як Москва намагається змусити Київ відкласти контрнаступ

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

Співрозмовник видання розповів, що Росія витрачає більше боєприпасів, ніж зазвичай, намагаючись спантеличити українську протиповітряну оборону.

За словами американського чиновника, РФ здійснила масштабні повітряні атаки одночасно з кількох напрямків, націлившись на центри управління у Києві та інші важливі об'єкти, ймовірно, намагаючись змусити Україну відкласти свій довгоочікуваний контрнаступ.

Зазначається, що Україна спромоглася витримати атаки, перехопивши великий відсоток ракет і безпілотників за допомогою ешелонованої протиповітряної оборони, наданої західними партнерами.

За даними джерела CNN, масовані російські атаки можуть навіть піти на користь Україні, оскільки РФ активніше використовує обмежені запаси високоточних ракет.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін має просити у нас пощади, упевнений президент України Володимир Зеленський. "Той, хто приніс смерть, той, хто став на шлях геноциду, той, хто хоче знищити нас і хоче знищити Європу, яку ми цінуємо, має просити пощади. І тоді буде наша відповідь – трибунал", – заявив український лідер у німецькому Аахені під час вручення премії імені Карла Великого. За його словами, Путін вибрав катастрофу — він сам і є катастрофа та агресія, а "його формулою стала смерть". Раніше, в Італії, Зеленський наголошував, що Путін своїм перебуванням на посаді президента та продовженням своєї агресивної політики все більше ізолює РФ від цивілізованого світу. Яка ймовірність, що Путіна невдовзі – тим чи іншим чином – усунуть від влади? Що може прискорити його падіння? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини