Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, скільки військових поїхали на відпочинок за кордон і не повернулися
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, скільки військових поїхали на відпочинок за кордон і не повернулися

Таких військовослужбовців обліковано, як таких, що пішли у СЗЧ.

14 жовтня 2024, 22:55
Поділіться публікацією:

 З початку повномасштабної війни в Україні 46 військовослужбовців виїхали за кордон на відпочинок і не повернулися до України. Це стало відомо з відповіді Міністерства оборони на запит видання "Слідство.Інфо".

 ЗМІ дізналися, скільки військових поїхали на відпочинок за кордон і не повернулися

Скільки військових не повернулися за кордону (фото з відкритих джерел)

Згідно з офіційними даними, за період з 24 лютого 2022 року до 30 вересня 2024 року було зафіксовано 46 випадків, коли військові залишили країну на законних підставах, але не повернулися. Таких осіб вважають тими, що самовільно залишили військові частини (СЗЧ).

У Головному управлінні Військової служби відзначили, що перетин кордону військовослужбовцями відбувається на загальних підставах, і для виїзду за кордон необхідно мати лише дозвіл командира військової частини. Крім того, військові не мають обмежень щодо тривалості відпустки.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, як у Третій штурмовій відреагували на закон про СЗЧ військових. Верховна Рада 8 жовтня вирішила невідкладно розглянути і прийняти у першому читанні законопроект 12095, який нещодавно, 4 жовтня, подали голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Олександр Завітневич, член Комітету Федір Веніславський та інші. Відповідно до законопроекту військова служба для військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини або місця служби чи дезертирували, не призупиняється. 

Майор ЗСУ, заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін емоційно відреагував на прийняття цього законопроекту, зазначивши, що "популізм і дебілізм – два фактори, які дуже часто керують ухваленням рішень в Україні".

Конкретно ця ініціатива лише породить збільшення випадків дезертирства та СЗЧ (самовільне залишення частини) в рази, дуже негативно вплине на дисципліну і в результаті матиме наслідки на полі бою", – наголосив військовий.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини