Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися середню тривалість життя російського мобілізованого на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися середню тривалість життя російського мобілізованого на фронті

За інформацією ЗМІ, більшість росіян гинуть в Україні менш ніж через 5 місяців після отримання повістки

21 вересня 2023, 15:50
Поділіться публікацією:

Мобілізовані росіяни гинуть на війні в Україні в середньому за чотири-п'ять місяців після отримання повістки, а кожен п'ятий окупант потрапляє у чорний пакет, не проживши і двох місяців. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на дослідження видання "Важливі історії" та Conflict Intelligence Team.

ЗМІ дізналися середню тривалість життя російського мобілізованого на фронті

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, путінський режим, побоюючись реакція громадськості, свідомо приховує справжню кількість росіян, які загинули на війні, які потрапили під мобілізацію. Проте, як зауважують журналісти, повідомлення про смерть з'являються щодня по всій країні. Від отримання повістки до похорону минає менше року.

Журналісти встановили, що протягом першого місяця після мобілізації загинули щонайменше 130 людей. Кожен п'ятий мобілізований не прожив навіть кілька місяців. У середньому вони гинули за чотири — п'ять місяців на фронті.

Експерти вважають, що на тривалість життя після мобілізації та відправлення на фронт вплинула інтенсивність бойових дій. Частина з мобілізованих росіян не змогла вибратися з "м'ясорубки" в районі Сватового та Кремінної. Більшість мобілізованих росіян загинула у віці від 30 до 45 років.

Із загиблих у перший рік після мобілізації лише одиниці змогли прожити понад 11 місяців.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російська влада продовжує переконувати, що нової хвилі мобілізації не буде. При цьому визнають, що потребують приблизно 500 тисяч контрактників. Російський диктатор Володимир Путін запевняє, що від добровольців немає відбою. При цьому є дані, що з Кремля прийшла установка – максимально оминати питання мобілізації (у будь-якому ракурсі) під час заяв пропагандистів, політиків, чиновників. Про що говорять дані повідомлення? Чи наважиться Кремль на мобілізацію, як рік тому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини