Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, що робить Кремль, щоб зупинити потік зброї в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, що робить Кремль, щоб зупинити потік зброї в Україну

За інформацією WP, російські інтернет-тролі проводять кампанію, щоб зупинити потік зброї до України

9 квітня 2024, 09:42
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", видання The Washington Post отримало доступ до документів розвідки ЄС та дізналося, що російські політтехнологи та інтернет-тролі розгорнули кампанію з дискредитації України, щоб зупинити ухвалення допомоги Києву.

ЗМІ дізналися, що робить Кремль, щоб зупинити потік зброї в Україну

Допомога Україні. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, йдеться про більш ніж сотню документів, датованих від травня 2022 року до серпня 2023 року, із внутрішнього листування людей, залучених до кампанії з поширення дезінформації. Документи свідчать, що Москва у Франції та Німеччині працює над тим, щоб послабити підтримку Києва та дестабілізувати ситуацію у самій Україні. Метадані документів вказують на те, що їх було написано членами команди, яка працювала на Іллю Гамбашидзе, керівника московської PR-компанії Social Design Agency. У березні Сполучені Штати наклали санкції на Гамбашидзе за його участь в "іноземній кампанії зі зловмисного впливу" за вказівкою Кремля.

Видання наводить приклад завдання, яке один із політтехнологів доручив працівникові ботоферми: "Потрібно написати коментар, не більше 200 символів від імені мешканця передмістя великого міста. Фіктивний американець не підтримує військову допомогу, яку США надають Україні, і вважає, що гроші потрібно витрачати на захист кордонів Америки, а не України, а політика Байдена веде США до краху.

Інший наратив передбачає звинувачення українського керівництва у крадіжці та продажу західної зброї. Ще один стверджує про те, що "американці не готові пожертвувати своїм добробутом заради конфлікту в Україні", а також, що тісніші відносини Росії з Китаєм — це нова загроза, створена політикою США, що діє.

Боти поширюють також інформацію про "зростання бідності, рекордну інфляцію, зупинення економічного зростання та ризик втрати роботи для білих американців". Одна з публікацій, наприклад, спробувала порівняти рівень кількості безпритульних в Америці та Росії. Мовляв, Сполучені Штати починають дедалі більше нагадувати "країну третього світу".

За інформацією WP, Кремль серйозно зайнявся підривом американської підтримки України у січні 2023 року. Перший заступник глави адміністрації Кремля Сергій Кирієнко скликав команду політтехнологів, які вже працюють над кампаніями послаблення підтримки Києва в Європі, та попросив їх розширити свої зусилля.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які шанси, що незабаром США затвердять пакет допомоги Україні і чи взагалі затвердять.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини