Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, чому поява в Україні F-16 не стала болісною для РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, чому поява в Україні F-16 не стала болісною для РФ

Журналісти звертають увагу, що заборона Заходу на удари вглиб Росії є серйозною проблемою для Києва

сьогодні, 07:00
Поділіться публікацією:

Жорсткі обмеження Заходу на удари по території Росії, значно знижують ефективність українських винищувачів F-16. Як інформує портал "Коментарі", про це пише Business Insider з посиланнм на військових експертів.

ЗМІ дізналися, чому поява в Україні F-16 не стала болісною для РФ

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, переважна більшість партнерів України, на чолі з США, не дозволяють використовувати надану ними далекобійну зброю для атак на російські об'єкти. Це серйозно обмежує Україну в праві давати гідну відсіч агресору – замість того, щоб знищувати джерела російських атак, українським захисникам доводиться відбивати ракету окремо, що значно ускладнює завдання.

Це також надає російським військам більше можливостей завдавати ударів по українських літаках, що робить їх більш вразливими поблизу лінії фронту. За словами Джорджа Барроса, аналітика Інституту вивчення війни США, нинішні обмеження дозволяють Росії сконцентровувати свою протиповітряну оборону в конкретних регіонах, що знижує ефективність українських авіаударів.

Баррос зазначив, що, якщо Україна отримає дозвіл на удари вглиб Росії, це змусить російську сторону приймати складні рішення щодо розміщення своїх засобів ППО, відтягуючи їх від фронту. Це, у свою чергу, створить "більшу оперативну глибину" для українських F-16, що дозволить їм діяти в більшій частині повітряного простору України та на окупованих територіях.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США і Великобританія у найближчі тижні можуть надати Україні таємний дозвіл на запуск далекобійних ракет по території Росії.

Як пише видання The Times, про відповідне рішення союзники хочуть оголосити офіційно тільки після запуску перших ракет.

Джерела видання повідомили, що Штати хочуть спочатку побачити план Володимира Зеленського, як застосування їхньої зброї може допомогти Україні пережити зимові місяці війни.

За інформацією видання, остаточне рішення щодо дозволу на удари вглиб РФ можуть схвалити на Генасамблеї ООН, яка пройде наступного тижня. Однак, відзначає видання, у команді Джо Байдена "присутня нервозність", що цей крок може зашкодити передвиборчій кампанії Камали Гарріс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини