Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, чим Пригожин зібрався займатися у Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, чим Пригожин зібрався займатися у Білорусі

Згоду на вербування білоруських зеків нібито вже дав Лукашенко

3 липня 2023, 16:24 comments2022
Поділіться публікацією:

Після провалу в Росії і відходу до Білорусі ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин має намір продовжити займатися вербуванням білоруських ув'язнених, щоб відновити чисельність своєї структури. Як інфоромує портал "Коментарі", про це повідомляє проект "ВЧК-ОГПУ", з посиланням на джерела.

ЗМІ дізналися, чим Пригожин зібрався займатися у Білорусі

Євген Пригожин. Фото: з відкритих джерел

Повідомляється, що Євген Пригожин намагається вирішити питання з вербуванням ув'язнених у білоруських в'язницях та колоніях і вже отримав на цю діяльність добро від самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Наразі, за інформацією джерел, шукають привід для того, щоб розпочати вербування.

Крім того, до Білорусі вже нібито переїхали всі ключові особи ПВК "Вагнера" та близько 80% найманців. Близько 20% найманців залишаються в окупованому українському Луганську.

Тим часом, через досить тривалий час міністр оборони Росії Сергій Шойгу вперше прокоментував бунт голови ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, що розпочався 23 червня. Міністр заявив, що спроба заколоту в РФ 23-25 червня провалилася насамперед завдяки вірності ВС присязі та військовому обов'язку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — розпочався другий тиждень після бунту ПВК "Вагнер" під керівництвом Євгена Пригожина. Хоча кримінальна справа була закрита, а вагнерівцям та їхньому ватажку дозволили піти до Білорусі, імперію Пригожина почали деребанити. Відомо, що під ніж пішов медіахолдинг "Патріот", а Міноборони РФ розірвало продовольчі контракти з підприємствами пригожинського холдингу "Конкорд". Про що говорять дії Кремля зараз? Що в усій цій ситуації важливо розуміти Україну? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини