Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, чи зможе допомога США призвести до перелому у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, чи зможе допомога США призвести до перелому у війні

За інформацією Bloomberg, допомога США дасть Україні перепочинок, але для її наступу недостатньо

22 квітня 2024, 07:52
Поділіться публікацією:

Довгоочікувана допомога Сполучених Штатів на більш ніж 60 млрд доларів, сприяючи ефективної обороні, дасть українським військовим такий необхідний перепочинок, проте навряд чи без залучення додаткових ресурсів призведе до перелому під час війни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі агентства Bloomberg.

ЗМІ дізналися, чи зможе допомога США призвести до перелому у війні

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Журналісти зазначають, що багато залежатиме від того, коли допомога США потрапить на лінію фронту. За шість місяців затримки пакету в Конгресі українське військо зіткнулося з гострою нестачею боєприпасів та живої сили, чим користуються російські окупанти.

ЗМІ наводить слова наукового співробітника київського Національного інституту стратегічних досліджень Миколи Бєлескова про те, що допомога дасть перепочинок українській армії, можливість уповільнити просування РФ, провести "ефективну оборону" та мінімізувати втрати. Але для власного просування Україні потрібна додаткова допомога, що у випадку США – складна перспектива через опір республіканців у Конгресі.

"Питання у тому, чи буде допомога і в якому обсязі у 2025 році і надалі, адже стратегія Путіна полягає у вичікуванні", — сказав експерт.

За словами джерел видання, Німеччина цього тижня продовжуватиме чинити тиск на європейських союзників, включаючи Францію та Італію, щодо постачання систем протиповітряної оборони та її компонентів для України.

За словами аналітиків американського Інституту вивчення війни, навіть якщо військові кошти США будуть доставлені швидко, через складнощі з транспортною логістикою, ймовірно, допомога "не почне впливати на ситуацію на лінії фронту протягом кількох тижнів".

"Ситуація на лінії фронту, ймовірно, погіршуватиметься протягом цього часу, особливо якщо російські війська посилять свої атаки, щоб скористатися вікном перед надходженням нової допомоги США", — сказали аналітики.

Також видання "Коментарі" повідомляло – допомога Україні від США: про що говорить голосування у Конгресі, які будуть наслідки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини