Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зима під час війни. Союзник чи ворог для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Зима під час війни. Союзник чи ворог для України

Британський експерт у своєму аналізі для The Telegraph пояснює різницю між здатністю жити на холоді та здатністю битися на холоді.

3 грудня 2022, 16:36
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Низька температура і висока вологість взимку значно ускладнюють бойові дії на фронті. Експерт доктор Джек Вотлінг з Королівського інституту об’єднаних служб знає, що зима зашкодить одній зі сторін у війні, та наголошує, що це не та, на яку вказує більшість. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Telegraph.

Зима під час війни. Союзник чи ворог для України

Війна взимку. Фото: з відкритих джерел

Доктор Джек Вотлінг експерт із сухопутної війни в британському аналітичному центрі Royal United Services Institute. В аналізі для The Telegraph він зазначає, що, незважаючи на поширені припущення, зима не буде сприятливою для російських військ. Він стверджує, що це неправильна думка, тому що те, що хтось може жити в холоді, не означає, що він здатний боротися в холоді.

На думку експерта, війна на холоді передбачає спеціальні навички та вміння, яких бракує у мобілізованих росіян. Вотлінг стверджує, що на відмінно від життя в холоді, де живуть багато росіян, війна в зимових умовах зовсім інша. Взимку важче знайти укриття, через це потрібно триматись ближче до землі. Відповідно в таких умовах важко мати чистий і сухий одяг.

"Мокрі люди в зимових умовах мають дуже обмежені часові рамки, в яких вони залишаться боєздатними", — пише експерт.

 У таких умовах солдати швидко мерзнуть, переохолоджуються, а якщо не вдається підняти температуру тіла, то гинуть.

Доктор Джек Вотлінг стверджує, що російські командири мають знати, коли необхідно йти з поля бою і шукати притулок для обігріву. Експерт зазначає, що в цей момент потрібна висока сила духу і моральна складова для солдатів, яких в російських військ мало. Таким чином більшість буде намагатись сидіти в теплих місцях, а це буде чудова ціль для української артилерії.

Україна також оснащена технікою для боротьби з низькими температурами. Експерт прогнозує, що українська армія намагатиметься втримати росіян у полі взимку, щоб ті якомога більше постраждали від холоду

"Цієї зими інтенсивність бойових дій в Україні навряд чи знизиться", – підсумовує експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр-міністр Фінляндії критикує Європу через війну в Україні.

Також "Коментарі" писали, що Росія втрачає одного зі своїх найбільших союзників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини