Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зима буде важкою: в Міненерго чесно відповіли, що буде зі світлом
commentss НОВИНИ Всі новини

Зима буде важкою: в Міненерго чесно відповіли, що буде зі світлом

Україна намагатиметься відновити все, що можна, і паралельно захистити енергетичні об’єкти системами ППО, зазначив Герман Галущенко.

25 серпня 2024, 23:25
Поділіться публікацією:

 Українців очікує важка зима, яка, за прогнозами, буде складнішою за попередню, однак країна вже активно готується до випробувань в енергетичній сфері. Про це розповів міністр енергетики Герман Галущенко під час ефіру телемарафону.

Зима буде важкою: в Міненерго чесно відповіли, що буде зі світлом

Відключення світла в Україні (фото з відкритих джерел)

"Необхідно готуватися до важкої зими. На жаль, вона справді буде важчою за минулу. Але, ми маємо прагнути забезпечити себе автономно. Ми, зі свого боку, зробимо все можливе, щоб це не стало критичним", — зазначив Галущенко.

Міністр підкреслив, що обстріли мають руйнівний вплив на енергетичну інфраструктуру країни. Він повідомив, що через атаки Росії Україна втратила близько половини своїх потужностей.

"Головне питання – це наслідки обстрілів. Навіть не стільки самі обстріли, скільки те, якої шкоди вони можуть завдати. На жаль, обстріли, які розпочалися цього року 22 березня, нанесли значні збитки. Втратили вже 9 ГВт генерації. При максимальному споживанні взимку минулого року було 18 ГВт. Це практично половина", — пояснив міністр.

Галущенко додав, що уряд розуміє: російські обстріли не припиняться, тому ключовим завданням залишається відновлення енергетичних об’єктів та їх захист за допомогою систем ППО.

Окрім цього, планується посилення розподіленої генерації, яка менш вразлива до атак і здатна забезпечувати локальні потреби електроенергії. Уже введено в експлуатацію нові потужності, а також розглядається можливість збільшення обсягів розподіленої генерації до кінця року. Країну також забезпечують резервними джерелами живлення.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Українців лякають страшним прогнозомСвятослав Павлюк, виконавчий директор Асоціації "Енергоефективні міста України" та експерт з енергоефективності в ефірі "Еспресо" висловив думку, що українцям варто бути готовими до можливого сценарію, за якого відсутність електроенергії може тривати цілий місяць.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини