Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зима буде складною. В уряді розповіли, до чого готуватися українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Зима буде складною. В уряді розповіли, до чого готуватися українцям

Уряд проводить підготовку до зими

24 серпня 2024, 19:28
Поділіться публікацією:

Під час найближчої зими ситуація в енергетиці України буде складною, але Кабінет Міністрів встигає підготуватися, заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Зима буде складною. В уряді розповіли, до чого готуватися українцям

Енергетика України проживає непрості часи. Фото з відкритих джерел

"Треба готуватися до складної зими. Ця зима буде складнішою, ніж попередня. Потрібно мати можливості автономного забезпечення. Ми, зі свого боку, зробимо все, щоб це не знадобилося", – зазначив Герман Галущенко.

За словами міністра енергетики, Україна встигає підготуватися до зими, однак ключовий вплив на енергосистему мають російські обстріли.

"Єдине питання – це вплив обстрілів. Навіть не сам факт обстрілів, а наскільки вони можуть завдати нам шкоди. На жаль, обстріли, які почалися цього року 22 березня, завдали суттєвої шкоди. Цифра 9 ГВт вже звучала. Це така генерація, яку ми втратили. При піковому споживанні минулої зими 18 ГВт. Фактично – половина", – додав міністр енергетики.

За його словами, в уряді не мають ілюзій, що обстріли зупиняться, а тому перше питання полягає в тому, щоб відновити все, що можна, та паралельно захистити енергетичні об’єкти системами ППО, які зараз надходять в країну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що рейтинг схвалення і довіри до Володимира Путіна у Росії рекордно обвалився через Курську операцію ЗСУ, свідчать результати опитування держслужби ВЦВГД. Зазначається, що такого сильного тижневого падіння соцслужба не фіксувала за весь час російського вторгнення в Україну. Результати опитування показали, що рейтинг схвалення дій російського диктатора з 12 до 18 серпня впав на 3,5% порівняно з попереднім тижнем та досяг 73,6%.  Рівень довіри до Володимира Путіна за цей же період знизився на 2,6% — до 78,2%. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини