Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зібрали 460 тисяч солдатів: росіяни готують новий наступ на стратегічне українське місто
commentss НОВИНИ Всі новини

Зібрали 460 тисяч солдатів: росіяни готують новий наступ на стратегічне українське місто

За словами Сергія Грабського, росіяни готуються розпочати масштабну військову операцію на Куп'янському напрямку

16 січня 2024, 20:50 comments1066
Поділіться публікацією:

Угрупування  загарбницьких військ РФ на українській  території  складає  майже 460 тисяч осіб, але кожного дня  російські збройні сили  поповнюються  на майже одну тисячу рекрутів. Це дає  ворогам можливості  активно продовжувати наступи  на деяких ділянках фронту. Про це  повідомив військовий експерт Сергій Грабський в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Зібрали 460 тисяч солдатів: росіяни готують новий наступ на стратегічне українське місто

Росіяни готують новий наступ (фото з відкритих джерел)

"Близько тисячі рекрутів щодня приходять у російську армію. Кожен день, підкреслюю. Ми говоримо про те, що на сьогодні угруповання противника налічує за основними показниками до понад 460 тис. осіб та близько 3 тис. танків… Про що це говорить? Це свідчить про те, що противник, маючи перед собою досить значуще угруповання українських військ на найближчу перспективу, тобто на найближчі кілька місяців, може розраховувати на проведення якихось тактичних дій, які матимуть, зокрема, певну оперативну мету", — наголосив Грабський.

Як припускає експерт, є  ймовірність, що  ворог може  почати військові наступальні  дії в районі Куп'янська. Він зазначає, що для  загарбників тут стоїть  завдання щодо  захоплення станції "Куп'янськ – Вузловий". Надалі це може  серйозно ускладнювати  постачання та саму  оборону для  ЗСУ на лівому березі річки Оскіл.

"Ми говоримо про тиск у районі Часового Яру, тому що таким чином противник буде створювати потенційну загрозу та готуватися до подальших операцій проти слов’яно-краматорського угруповання військ. Ми вже багато разів говорили про необхідність для противника видавити наші війська або оточити й знищити, як вони мислять, наші війська в районі Авдіївки. Ну, і наступний напрямок — це район Мар’їнки, а якщо точніше, Новомихайлівка, де противник, прориваючись на цьому напрямку, створює загрозу оперативного оточення або охоплення нашого угруповання в районі Вугледара", — зазначив  Сергій Грабський.

Експерт переконаний, що  російське угрупування  має конкретну ціль, яка пов'язана з поставленою  їм метою: досягнути  кордонів  Луганської та Донецької областей та створити буферну зону в Харківському   регіоні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в ЄС закликали допомогти Україні з чоловіками-ухилянтами

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини