Головна Новини Суспільство Війна з Росією Жителі яких країн найбільше хочуть підтримувати Україну: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Жителі яких країн найбільше хочуть підтримувати Україну: результати опитування

Майже 70% опитаних у світі вимагають від своїх урядів підтримати Україну

19 жовтня 2023, 17:10 comments3582
Поділіться публікацією:

Практично 70% опитаних у світі кажуть, що їхній уряд має підтримати Україну, оскільки вона захищається від російської агресії. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування GlobeScan.

Жителі яких країн найбільше хочуть підтримувати Україну: результати опитування

Підтримка України Фото: з відкритих джерел

Соціологи провели опитування у 30 різних країнах. За винятком Мексики, громадяни всіх цих країн виступають за те, щоб їхні уряди підтримували Україну.

Результати показують, що в середньому 29% опитаних країн та територій "повністю згодні" з тим, що їхня влада має підтримувати Україну в її захисті від російської агресії, а ще 40% "частково згодні". Лише 11% "категорично не згодні", а 20% "частково не згодні".

Якщо ж говорити про тих, хто у лідерах підтримки України, то на першому місці опинилися португальці. 86% мешканців Португалії за підтримку України. На другому місці Швеція, вона має 81% підтримки. На третьому місці мешканці Австралії із 80% підтримки. Далі приблизно на одному ступені розташувалися жителі Великобританії та Канади з 79% та 78% відповідно.

Найменше хочуть, щоб їхній уряд надавав підтримку Україні (46%), мексиканці, за ними йдуть колумбійці (51%), індонезійці (54%), саудівці (55%) та перуанці (55%).

Щодо ключових союзників України, які надають найбільше військової допомоги, то в США підтримують ідею подальшої підтримки України 70% громадян, а в Німеччині – 66%.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що буде за підтримки України: Олаф Шольц зробив заяву.

Також видання "Коментарі" повідомляло, чи є ризик, що США відмовляться від підтримки України у війні, що може вплинути на складну ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини