Головна Новини Суспільство Війна з Росією Жінки-медики: як їм діяти під час мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Жінки-медики: як їм діяти під час мобілізації

Коментар заступниці міністра

13 березня 2023, 14:27
Поділіться публікацією:

До 2026 року, за словами замміністерки Ганни Маляр, українки з медичною освітою не зобов’язані ставати на облік. Жінки з іншими професіями можуть добровільно приєднатися до лав Сил оборони. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву урядовиці під час телемарафону.

Жінки-медики: як їм діяти під час мобілізації

Тисячі українських жінок захищають Україну

"До 2026 року навіть для українок, які мають медичну спеціальність — єдину, за якою вони можуть підлягати мобілізації, не буде обов'язкової постановки на облік. Інші професії — лише в добровільному порядку", — пояснила Маляр.

Також вона повідомила про зміни, що стосуються системи обліку.

"Там немає нічого, щоб ускладнювало ситуацію резервістів, призовників, людей, які перебувають на обліку. Йдеться про спрощення системи обліку", — завірила посадовиця.

За її словами, наразі мобілізації жінок немає. При цьому, за словами Маляр, нині добровільно Україну захищають близько 5 тисяч жінок. 

Загалом, за даними українських військових та експертів, наразі для захисту України мобілізовано до мільйона осіб.

Тим часом, характерезуючи ситуацію навколо Бахмуту, командуючий Сухопутними військами зазначив, що вона складна. В свою чергу, експерти були більш відвертими та відповіли на питання, чи варта оборона міста-фортеці тих втрат, які наразі несе Україна. 

"Цей населений пункт має у військовому значенні не стратегічне, але оперативно-тактичне значення. У разі його захоплення у противника розширюється оперативно-тактичний простір як на північ (Сіверськ і так далі), так і на південь (Вугледар іже з ним). Що дає окупантам можливість оточити існуючі укріпрайони ЗСУ", – пояснив експерт.

Тим часом, Путін скликає олігархів Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини