Головна Новини Суспільство Війна з Росією Жахлива знахідка у звільненому Ізюмі - "це гірше, ніж у Бучі" (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Жахлива знахідка у звільненому Ізюмі - "це гірше, ніж у Бучі" (ФОТО)

Виявились нові звірства російської армії на окупованих територіях

16 вересня 2022, 18:19
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ізюм — стратегічно важливе місто Харківської області. Кілька днів тому він був звільнений від російської окупації і знову опинився під контролем України. Тільки тепер світ дізнався про тих, кого росіяни тероризували понад пів року та заховали в масовому похованні. Про це повідомляють українські ЗМІ, які на передодні відвідали Ізюм.

Жахлива знахідка у звільненому Ізюмі - "це гірше, ніж у Бучі" (ФОТО)

Жахлива знахідка у звільненому Ізюмі. Фото з відкритих джерел

Можу сказати, що тут одне з найбільших кладовищ окупованого міста, тут поховано понад 440 тіл, – сказав у четвер у телерепортажі начальник слідчого управління міліції Харківської області Сергій Болвінов.

На запитання, чи може він розповісти, як загинули поховані там люди, начальник слідчого управління харківської обласної міліції відповів, що слідством було встановлено причину смерті частини похованих людей. Відомо, що частину розстріляли, інші померли через артилерійський вогонь, авіаудари або від мін. Також є деякі нерозпізнані тіла.

Сергій Болвінов запевнив, що всі тіла будуть ексгумовані та направлені на судово-медичну експертизу.

Як повідомив речник у справах зниклих безвісти Олег Котенко, на частині могил є хрести з номерами, тому має існувати список цих жертв. Зараз ведуться його пошуки, після чого можна буде зрозуміти хто ці люди та чому їм присвоєно номер, а не прізвище.

Українське телебачення повідомляло, що на кладовищі також знайшли братську могилу українських воїнів, у якій поховано близько 25 українців. 

Це український геноцид. Це гірше за Бучанську різанину. Це Харківська різанина, — коментує депутат Інна Совсун.

Те, що українська армія застала на звільнених територіях, нагадує картини з Бучі під Києвом, звідки російська армія відступила після 33 днів окупації. На початку війни Буча стала символом російського звірства.

Це повторення Бучі, — сказав Володимир Зеленський під час візиту до Ізюма та Балаклії, звільнених від російської окупації міст Харківської області на сході країни.

Буча, місто під Києвом, про яке згадав президент України, є одним із символів злочинів, які вчинили війська Російської Федерації під час вторгнення, яке тривало 24 лютого. За даними влади, понад 400 людей загинули в Бучі та околицях. Загалом у містах під Києвом виявлено понад 1300 тіл.

Буча була окупована російськими військами 33 дні. Після їхнього витіснення українськими силами в місті знайшли жертв російських злочинів — убитих мирних жителів, які лежали на вулицях, і тіла в братських могилах. У деяких постраждалих були зв'язані руки.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляли про реакцію президента України на знайдене масове поховання в Ізюмі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

16 вересня 2022, 17:54

Звісно жахливо. Хрести окупанти встановлювали, для чого? В інших ЗМІ, на світлинах, працівник в захисному костюмі та рукавичках тримає цигарку і тягне її до рота, православне мужыцъкэ хутро на обличчі, як у Карли, теж торкається цієї рукавички. Така недбалість насправді в житті відбувається? На костюмах жодної плями. Невже по іншому не виходить?


Новини