Головна Новини Суспільство Війна з Росією Згвалтування та вбивства в Бучі: сповідь російського солдата, який втік до Іспанії
commentss НОВИНИ Всі новини

Згвалтування та вбивства в Бучі: сповідь російського солдата, який втік до Іспанії

27-річний російський солдат готовий дати свідчення проти РФ перед міжнародним трибуналом

22 листопада 2022, 19:59
Поділіться публікацією:

Микита Чібрін став черговим російським солдатом, якого евакуювала із країни незалежна правозахисна організація "ГУЛАГУ.НЕТ". Зараз хлопець, який колись воював за "русскій мір" перебуває в Іспанії, сподіваючись отримати там політичний притулок. Про це пише польське видання Wyborcza.

Згвалтування та вбивства в Бучі: сповідь російського солдата, який втік до Іспанії

фото тематичне, з відкритих джерел

Судячи з усього, Чибрін справді не дуже хоче повертатися назад до Росії, адже зараз він відкрито називає свою країну – агресором, який безпідставно розв'язав війну в Україні. Більше того, молодий чоловік готовий постати перед трибуналом і дати свідчення проти російської влади, а також розповісти про військові злочини, скоєні його співвітчизниками в Україні. Чубрин, до речі, є одним із солдатів тієї самої бригади (64-й ОМСБр), яка звинувачується у скоєнні звірячих убивств та зґвалтувань у Бучі.

"Мені нема чого приховувати. Те, що відбувається в Україні – це злочинна та жорстока війна, розв'язана Росією. Наразі я готовий зробити все можливе, щоб зупинити кровопролиття", — розповідає 27-річний хлопець The Guardian.

З розповідей Чибрина, під час перебування його бригади в Бучі, він бачив, як його побратими викрадали та підпалювали автомобілі, руйнували будинки та квартири, крали коштовності та виносили з житла всю можливу техніку.

"Вони всі збожеволіли. Вони відчували неймовірну владу над людьми та містом, адже вони мали все для залякування та владарювання – зброю, танки, силу", — каже Чибрін.

Крім цього, хлопець коротко розповів, як одного разу жертвами чотирьох російських окупантів стали мати з дочкою, вони по черзі були зґвалтовані групою солдатів.

Наразі колишній військовослужбовець готується до надання більш докладних свідчень перед міжнародним трибуналом, після чого має намір подати заяву на набуття статусу біженця в Іспанії.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що знайдені на одеському вокзалі левенята врятовані – вони знаходяться в одному із зоопарків Польщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини