Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський зробив заяву про бразильсько-китайський "мирний план": чи приймає його Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський зробив заяву про бразильсько-китайський "мирний план": чи приймає його Україна

Володимир Зеленський не підтримує "мирний план" Бразилії та Китаю щодо закінчення війни в Україні.

26 вересня 2024, 08:42
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент України Володимир Зеленський розкритикував бразильсько-китайський "мирний план" закінчити війну в Україні. За словами Зеленського, такі "мирні ініціативи" лише спроба зміцнити владу через Україну.

Зеленський зробив заяву про бразильсько-китайський "мирний план": чи приймає його Україна

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський виступив на Генасамблеї ООН, де прокоментував альтернативні плани закінчення війни, які пропонують різні світові лідери, зокрема Китай та Бразилія. За словами Зеленського, подібні ініціативи не спрямовані на довгостроковий мир та справедливе закінчення війни в Україні.

"Коли китайсько-бразильський дует намагається перерости в хор голосів – із кимось у Європі, із кимось в Африці, – говорячи щось альтернативне повному й справедливому миру, виникає питання: у чому полягає справжній інтерес? Усі мають зрозуміти: ви не зміцните свою владу через України", – сказав Зеленський.

Зеленський наголосив, що Україна не прийме подібний "мирний план", адже хоче позбутись російської агресії, яка заснована на колоніальних принципах. 

"Українці ніколи не приймуть – ніколи не приймуть того, що хтось у світі вважає, ніби таке жорстоке колоніальне минуле, яке сьогодні не підходить нікому, може бути зараз нав’язане Україні замість нормального, мирного життя. Я хочу миру для мого народу – справжнього миру й справедливого миру", – додав президент.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський розкритикував Китай, який за його словами надає Росії доступ до власних супутників. У КНР відреагували.

Також "Коментарі" писали про запрошення Зеленського взяти участь Росії у мирних переговорах. У Кремлі відповіли.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини