Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський жорстко відреагував на мирний план Трампа: яку пораду дав республіканцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський жорстко відреагував на мирний план Трампа: яку пораду дав республіканцям

Зеленський порадив республіканцям вивчити історію Другої світової війни і зрозуміти, до чого приводять територіальні поступки на користь агресора

сьогодні, 16:21
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський вважає, що кандидат у президенти США Дональд Трамп під час передвиборчої кампанії робить політичні заяви, зокрема щодо війни в Україні. Таким чином він прокоментував слова екс-президента США про його прагнення завершити війну та запропонований "мирний план", про який розповів кандидат у віце-президенти Джей Ді Венс.

Зеленський жорстко відреагував на мирний план Трампа: яку пораду дав республіканцям

Володимир Зеленський

Як каже Зеленський, Трамп, дійсно каже, що хоче завершити війну, втім цього також прагне і Україна. Однак, підкреслює президент, головне питання: хто візьме на себе витрати на припинення війни, сказав він в інтерв'ю виданню The New Yorker. При цьому Зеленський підкреслив, що підписані раніше Мінські домовленості дозволили росіянам не лише не зупинити бойові дії, але й озброїтися, та зміцнити свої позиції на тимчасово окупованих територіях.

На думку Зеленського, Трамп не має реального розуміння, як закінчити війну в Україні. Він також згадав, що кандидат у віце-президенти Венс виступив із радикальним планом, який передбачає, що Україна "заради миру" має віддати РФ свої території. Така пропозиція для України є неприйнятною, додав Зеленський.

"Це була б жахлива ідея, якби людина дійсно збиралася її реалізувати, змусити Україну взяти на себе витрати на припинення війни, відмовившись від своїх територій. Але це, безумовно, ніколи не станеться. Такий сценарій не мав би жодного підґрунтя в міжнародних нормах, в статуті ООН, в правосудді. І це також не обов'язково закінчить війну. Це просто гасла", — підкреслив президент.

Зеленський наголосив, що в розмовах із Трампом раніше отримував позитивні сигнали, зокрема щодо підтримки України. Однак він застеріг, що будь-які спроби "торгувати" українськими територіями можуть негативно вплинути на міжнародні відносини США, зокрема з Китаєм та країнами Близького Сходу.

Президент також порадив Венсу ознайомитися з історією Другої світової війни, коли поступки територіями не призвели до миру, а лише спричинили масштабні руйнування та трагедії для багатьох народів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що передбачає так званий мирний план Трампа.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини