Зеленський заявив про початок навчання українських пілотів на F-16

Президент зробив заяву на зустрічі з дипкорпусом України, яка пройшла на Закарпатті

Цього місяця розпочнеться навчання українських пілотів на F-16, заявив Володимир Зеленський на зустрічі з вітчизняними дипломатами. Посли мають забезпечити можливість отримання Україною самих літаків, вважає глава держави. Про це повідомляють "Коментарі".

"Наші потужності поки що менші, ніж нам потрібно, ніж потрібно воїнам, щоб очевидно переважати над російськими окупантами, - заявив президент України. - Активність нашої дипломатії має забезпечити зміни фронтової рівноваги на перевагу України. І це можливо. F-16. У цьому місяці розпочнуться тренування наших українських пілотів. Зараз варто працювати на 100% з країнами, які мають ці літаки і які зможуть після навчання нам їх передати... Якнайшвидше, має відбутися постачання та бойове застосування F-16 нашими пілотами".

Ще одним завданням для МЗС Володимир Зеленський назвав постачання далекобійної зброї, а саме - ракет "Атакамс". За його словами, дипломати мають наблизити той день, коли ЗСУ зможуть застосовувати далекобійні "Атакамс" нарівні з "Джавелінами" або "Хаймарсами", за допомогою яких вже знищують ворога.

Нагадаємо, що західні союзники України сформували авіаційну коаліцію, до якої увійшли 11 країн. Вони домовилися розпочати підготовку українських пілотів для винищувачів F-16. При цьому навчатимуть не лише українських пілотів, а й технічний персонал. До коаліції приєдналися Данія, Нідерланди, Бельгія, Канада, Люксембург, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Швеція та Великобританія. США, на отримання від яких F-16 розраховує Україна, поки вважає їх передачу передчасною.

Тим часом, міністр розповів, чому навчатимуть у школі на уроках "Захист України".

Окупанти визнали одну перевагу ЗСУ під час контрнаступу.

А Пугачова на виступі Сердючки в Юрмалі "відривалася" під трек "Russia goodbye".