Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський вважає, що план спрацьовує: яке завдання зараз виконує Курщина
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський вважає, що план спрацьовує: яке завдання зараз виконує Курщина

Президент зазначив, що російське командування відвело на Курщину тисячі військових

сьогодні, 07:42
Поділіться публікацією:

Понад місяць триває операція ЗСУ на території Курської області РФ. Розуміючи, що зупинити ЗСУ не вдається, росіяни перекинули на Курський напрямок з України близько 40 тисяч загарбників. Як передає портал "Коментарі", таку заяву у традиційному вечірньому відеозверненні до українців зробив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський вважає, що план спрацьовує: яке завдання зараз виконує Курщина

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

"На цей напрямок вже вдалося відволікти близько 40 тисяч російських військових. Продовжуються наші активні дії. Є і поповнення обмінного фонду для нас, для України. Все це – важливі речі, які впливають на загальну ситуацію у війні. Я дякую всім нашим бойовим бригадам, кожного солдата, сержанта, кожного командира за хоробрість", – заявив глава держави.

Український лідер також додав, що наразі українським захисникам вдалося зменшити штурмовий потенціал загарбників у Донецькій області.

Президент визнав, що ситуація на Донбасі залишається дуже складною, важкі бої йдуть щодня. Найскладніше стримувати ворога на Курахівському та Покровському напрямках.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російське командування перекидає техніку з Херсонського напрямку до Курської області. Перед цим вони ремонтують її в анексованому Криму. Про це повідомляє Telegram-канал партизанського руху "АТЕШ".

Також видання "Коментарі" повідомляло – кремлівський режим планує створити угруповання військ у Курській області для контрнаступу у співвідношенні 5 до 1, але на даний момент ця пропорція, ймовірно, ще не досягнута, повідомляє РБК-Україна з посиланням на свої джерела.

Так, згідно з інформацією джерел видання, Росія зосередила в Курській області близько 37 тисяч військових і в ніч з 10 на 11 вересня російські війська розпочали контрнаступ з метою витіснення українських сил.

За інформацією одного з джерел у Силах оборони, російським військам поставлено завдання до 15 жовтня повністю вибити українські сили з Курської області, а до кінця жовтня створити так звану буферну зону у прикордонних регіонах, що межують із Росією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини