Зеленський висловився про статтю Залужного: чи справді на фронті патова ситуація

Президент Володимир Зеленський вважає, що ситуація на фронті: це не патова ситуація

Зараз можна зустріти багато думок щодо ситуації на фронті, проте вона не є патовою. Україна не має опускати руки. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив президент Володимир Зеленський під час брифінгу з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, коментуючи резонансну статтю головкома ЗСУ Валерія Залужного в The Economist.

Український президент при цьому зазначив, що неможливо сперечатися з тим, що Росія продовжує контролювати небо, тому зрозуміло, що Україна береже своїх військових у наступальних операціях.

Вирішенням цієї проблеми, на думку глави держави, є постачання винищувачів F-16, і таке рішення вже підтримано.

На переконання Зеленського, якщо Україна гіпотетично віддасть Росії третину держави, то війна точно не закінчиться і не настане мир.

Зазначимо, сьогодні телеканал "NBC News" видав інформацію про те, що чиновники США та ЄС почали обговорювати з Україною можливість проведення мирних переговорів з Росією.

Читайте також на порталі "Коментарі" - тези, які головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний виклав виданню The Economist, серйозно сколихнули медіа-простір. Генерал наголошував на небезпеці тривалої війни Росії проти України, говорив про необхідність розширювати категорії громадян для мобілізації, наголошував на важливості прискорення поставок озброєнь від союзників, а також ставки на нові технології. На статтю вже відреагували у РФ (у традиційному для пропаганди країни-агресора стилі), а також у США (координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі вважає, що стаття є одним із важливих аргументів на користь подальшої підтримки України). Що можна сказати зараз про цю статтю, виходячи з реакції на неї як союзників, так і ворогів України? Чи стануть тези Залужного – поштовхом для збільшення підтримки ЗСУ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.