Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський відповів, чи готується Україна до повернення ЗАЕС військовим шляхом
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відповів, чи готується Україна до повернення ЗАЕС військовим шляхом

Український лідер наголосив, що Україна вважає, що станцію необхідно повертати під контроль політичним шляхом

2 вересня 2024, 17:32
Поділіться публікацією:

Україна, швидше за все, поки що не має можливості повернути під контроль Запорізьку атомну електростанцію в рамках бойових дій. У цьому питанні зараз робляться політичні кроки. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу у Запоріжжі заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє "Укрінформ".

Зеленський відповів, чи готується Україна до повернення ЗАЕС військовим шляхом

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

"Щодо повернення ЗАЕС, то сьогодні є лише політичні кроки і, на жаль, їх недостатньо, щоб станція повернулася під наш контроль. Безпечніше, щоб Україна контролювала Запорізьку станцію, і поки що, з погляду поля бою, я не бачу таких можливостей, а ті, які, мабуть, є, вони є небезпечними", — висловився президент.

За його словами, Україна вважає, що станцію потрібно повертати під контроль політичним шляхом. І зараз це питання порушується на всіх майданчиках.

Зеленський уточнив, що питанням окупації ЗАЕС займається гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі. Найближчим часом він відвідає Енергодар та Запорізьку АЕС. Після цього Гроссі має намір відвідати Київ.

Також, як додав президент, Україна працює, щоб на ЗАЕС була ротація команди МАГАТЕ, оскільки це безпечніше.

"Принаймні ми з вами розуміємо інформацію. Може, не повністю, не 100%, але інформація є, що там відбувається, і контроль безпеки все ж таки там за МАГАТЕ сьогодні. Я знаю, що він (Гросі — ред.) повинен приїхати з деякими пропозиціями щодо посилення контролю безпеки, і ми обговорюватимемо наступні дії", — розповів глава держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія виступає за спільний зі своїми партнерами розвиток системи світової безпеки, заявив у вітальному зверненні до учасників форуму "Армія-2024" кремлівський диктатор Володимир Путін. Його цитує РІА “Новини”.

"Ми цінуємо наші партнерські зв'язки і готові їх розвивати, працювати разом з метою створення рівної, неподільної безпеки, побудови нового, більш справедливого, багатополярного світу", — сказав Путін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини