Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський в Берліні висловився про мобілізацію: що потрібно для збереження держави
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський в Берліні висловився про мобілізацію: що потрібно для збереження держави

Президент Володимир Зеленський заявив, для того, щоб Україна була збережена, як держава, її необхідно відстояти

11 червня 2024, 15:56
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський знаходиться з візитом в Берліні. Саме там він заявив про те, що настав час, аби західні партнери надали Україні всю зброю, яка їй необхідна для перемоги.

Зеленський в Берліні висловився про мобілізацію: що потрібно для збереження держави

Володимир Зеленський

"Питання – чи не настав той момент, щоб партнери дали нам всю ту зброю, щоб ми могли викинути росіян? Настав",
- сказав він під час спільної прес-конференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Після цього, його запитали, чи зможе Україна зробити все для того, аби мобілізувати достатню кількість українців, щоб вони могли звільнити окуповані Росією території. У цьому контексті глава держави відповів, що мобілізація в Україні йде з першого дня оголошення воєнного стану і не припинялася.

"Я бачу, що це питання є в суспільстві, не перший день війна. Але якщо ми хочемо зберегти нашу державу, то треба її відстояти",
– підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією секретар Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Роман Костенко, в Україні починаючи з 18 травня, коли набув чинності закон про мобілізацію, значно зросли темпи її проведення. Зокрема, лише за останній місяць мобілізовано стільки ж військовозобов’язаних, скільки за останніх півроку.

Разом з тим, відомо, що європейська молодь не готова брати до рук зброю у разі нападу Росії на країни НАТО, про це свідчать данні опитувань. Наприклад, опитування, яке було проведене у Великій Британії минулого тижня, показало, що лише 29% британців у віці від 18 до 24 років готові захищати свою країну від вторгнення. Континентальні європейці також не проявляють великої готовності. За даними опитувань, у разі війни лише 32% європейців готові стати до зброї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини