Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський: Україна готує основу для справедливого завершення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський: Україна готує основу для справедливого завершення війни

Україна докладає зусиль для того, щоб завершити війну на справедливих умовах

5 серпня 2024, 21:07
Поділіться публікацією:

Українська влада продовжує працювати над реалізацією формули миру, про це у своєму відеозверненні повідомив президент Володимир Зеленський. Зокрема, за його словами, сьогодні до комюніке Саміту приєдналася Ботсвана, додавши ще один підпис. За його словами, мова йде про важливий сигнал для світу про те, що Україна, незважаючи на труднощі, розширює коло своїх партнерів і залучає нових союзників до підтримки міжнародного права.

Зеленський: Україна готує основу для справедливого завершення війни

Володимир Зеленський

Зеленський зазначив, що нині тривають перемовини з учасниками робочих груп щодо реалізації пунктів формули миру, обговорюються способи та терміни їхнього впровадження.

"Маємо незмінну мету — уже цього року підготувати реальну основу для справедливого завершення цієї війни. І це можливо”, — заявив Зеленський.

Він також повідомив, що обговорив з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем порядок роботи на серпень, включно з необхідними рішеннями та очікуваними домовленостями з європейськими партнерами. За його словами, Україна отримала нову фінансову підтримку від США – на казначейський рахунок надійшло 3,9 мільярда доларів. Президент додав, що йде робота з Євросоюзом, щоб у серпні можна було отримати близько 4 мільярдів євро допомоги.

Президент додав, що обговорив із прем'єром важливі питання щодо використання заблокованих російських активів. За його словами, є рішення G7 щодо 50 мільярдів доларів для України від використання російських активів, і зараз Україна опрацьовує з партнерами в Європі та Америці конкретну реалізацію. Сьогодні, підкреслив голова держави, узгоджено позицію щодо наближення реального надходження цих коштів. Це критично важливо для України, особливо в осінньо-зимовий сезон, додав Зеленський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Держдумі повідомили, за яким умов РФ готова взяти участь у другому саміті миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини