Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський сказав, що кремлівський дід хоче отримати від України в обмін на умовний мир
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський сказав, що кремлівський дід хоче отримати від України в обмін на умовний мир

Росія хоче знищити Україну, і в цих умовах, світ чекає, що Київ повинен вигадати якісь компроміси, на які зможе піти

27 серпня 2024, 18:08 comments7257
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський заявив, що станом на сьогодні будь-який діалог з кремлівським диктатором Володимиром Путіним просто неможливий. Про це він сказав під час Форуму "Україна 2024. Незалежність".

Зеленський сказав, що кремлівський дід хоче отримати від України в обмін на умовний мир

Володимир Зеленський

"На сьогодні Україна перебуває в тій ситуації, коли ми повинні йти на компроміси людей, які прийшли з іншою місією — просто повністю нас знищити. Весь світ чекає, що Україна придумала план компромісів як закінчити війну завтра. Багато-хто хотів би це почути. Але я не здивую вас. З Путіним не те, що компроміси, а з Путіним діалог на сьогодні порожній, беззмістовний, бо він не хоче закінчення війни дипломатично", — сказав Зеленський.

При цьому він додав, що кремлівський диктатор готовий "до дипломатії", якщо Україна віддість йому 30% своїх територій. Зеленський вважає, що підігравати Путіну в таким прагнення неможна.

Окрім того, президент відзначив, що операція ЗСУ в Курській області допомогла Україні зменшити кількість тих, хто хоче будь-якого миру за рахунок інтересів нашої держави.

"Курська операція нам дуже сильно допомогла, щоб кількість голосів щодо цієї теми стала менша. Ось ще один важливий елемент цих кроків", — зазначив він.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що глава МЗС країни-агресора Сергій Лавров заявив, що Росія готова сідати за стіл переговорів і говорити з Заходом та Україною про деескалацію, але якщо Київ відмовиться від "формули миру Зеленського". Відомо, що вона передбачає повернення України до кордонів 1991 року, покарання всіх злочинців та виплату репарацій.

Втім, відомо, що Росія хоче отримати не тільки захоплені території, а й навіть ті, які не контролює. Зокрема, Путін заявив, що Україна повинна віддати Росії території Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини