Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський сказав, чи Шольц передав йому мирний план щодо припинення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський сказав, чи Шольц передав йому мирний план щодо припинення війни

Зеленський каже, що не можуть бути жодні плани по Україні без участі в їх розробці самої України

11 вересня 2024, 18:41
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський повідомив на прес-конференції, що йому не відомо про те, що канцлер Німеччини Олаф Шольц нібито підготував мирний план для завершення війни в Україні, пише Інтерфакс.

Зеленський сказав, чи Шольц передав йому мирний план щодо припинення війни

Володимир Зеленський

"Щодо мирного плану Шольца мені нічого не відомо. Не може бути жодних планів без України щодо нас, і я не впевнений, що такі плани навіть існують", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що канцлер Німеччини Олаф Шольц нібито хоче просувати свій мирний план, який нібито зупинить війну в Україні. За інформацією західних журналістів, цей план базується на мінських угодах і пропонує віддати РФ Крим та Донбас. Водночас у Німеччині вважають, що зараз справді настав час для переговорів між Україною та РФ.

Також "Коментарі" розповідали, що під час поїздки на засідання "Рамштайну" президент Володимир Зеленський отримав від західних спецслужб інформацію про те, що між Шольцем та Путіним відбулися таємні переговори. Кремль намагається вплинути на Олафа Шольца та делегувати його як "голуб миру" для початку переговорів між Києвом і Москвою на основі останніх "Мінських домовленостей" — тобто Донбас і Крим залишається у сфері РФ, як це було до 2022 року .

Окрім того, прокоментували інформацію про мирний план Шольца і в Росії. Зокрема, речник МЗС країни-агресора Марія Захарова заявила, що офіційний Берлін ні на пряму, ні через посередників не передавав Москві деталі такого мирного плану. При цьому Захарова припустила, що мова йде пбо про витік інформації, або про відверту вигадку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини