Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський шокував інформацією про те, як Китай допомагає РФ готувати обстріл АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський шокував інформацією про те, як Китай допомагає РФ готувати обстріл АЕС

Росія використовує супутники КНР, щоб отримати знімки українських АЕС

сьогодні, 14:10
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія використовує данні із китайських супутників для фотографування українських АЕС. Очільник країни припустив, що РФ потрібна ця інформація, щоб підготувати удари по ним, повідомляє видання ABC News.

Зеленський шокував інформацією про те, як Китай допомагає РФ готувати обстріл АЕС

Володимир Зеленський

"Остання інформація полягає в тому, що Росія використовувала китайські супутники і фотографувала деталі об'єктів на ядерних об'єктах. І з нашого досвіду, якщо Росія фотографує певні об’єкти, то виникає загроза ударів по ядерних об’єктах", — сказав Зеленський.

При цьому, як відзначають американські ЗМІ, президент не вказав, чи китайські супутники, які використовує Росія, були комерційними супутниками чи контролюються китайським урядом. Втім, Зеленський повідомив, що надасть інформацію, якою володіє всім лідерам Генеральній асамблеї уже цього тижня.

Американські ЗМІ спробували отримати коментар від посольства Китаю у Вашингтоні із приводу інформації, яку оприлюднив Зеленський. Проте наразі відповіді звідти немає.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що міністр закордонних справ Андрій Сибіга та голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомили, що Кремль готує удари по критичних об’єктах ядерної енергетики, зокрема, по відкритих розподільчих пристроях атомних станцій та підстанціям передачі, які є критичними для забезпечення роботи атомної енергетики.

Також "Коментарі" розповідали, що 60% іноземних компонентів у російській зброї мають китайське походження. Окрім Китаю, важливі компоненти, що використовуються у системах спостереження, безпілотниках та ракетах, постачаються також зі США, Нідерландів, Японії, Швейцарії та інших країн Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини