Зеленський розповів на основі чого будуть будуватись мирні переговори щодо закінчення війни

Президент України пояснив, яким чином буде відбуватись процес завершення війни з Росією.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що єдиним шляхом через який можуть відбутись мирні переговори – це Формула миру. Про це Зеленський розповів під час пресконференції після переговорів з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Зеленський зазначив, що не знає про будь-які домовленості, що стосуються обміну українських територій на щось інше та вказав, що Україна буде рухатись до закінчення війни через Формулу миру.

"У нас є один документ, у нас є Формула миру, у нас є одне бажання – мир. Ми сформулювали, як ми його бачимо, готові до відкритої дискусії з колегами", - заявив Володимир Зеленський.

Зеленський зауважив, що у Формулі миру передбачає лише справедливий мир з повною деокупацією українських територій захоплених російськими військами.

Президент також наголосив, що у Формулі миру прописані ідеї справедливості. За словами Зеленського Україна не буде забувати такі трагічні моменти як катастрофа MH17 та звірства російських солдатів у Бучі, Маріуполі та інших українських містах.

"Це не можна просто пробачати тому, що минув час і хтось заспокоївся. В Росії, напевно, думають, що вони там забудуть і ми якось домовимося з питання відновлення справедливості", - сказав Зеленський та додав, що "ми так просто не домовимося".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна отримає перші винищувачі F-16 від європейської країни. Зеленський назвав кількість та дату.

Також "Коментарі" писали про популярного військового оглядача Олега Жданова, який назвав крайній термін закінчення війни з Росією.