Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський розповів, чи запросять на глобальний "саміт миру" Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, чи запросять на глобальний "саміт миру" Росію

Глобальний "саміт миру" може стати одним з початкових кроків до закінчення війни та притягнення Росії до відповідальності за військову агресію проти України.

16 січня 2024, 09:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський натякнув, що Україна не збирається запрошувати Росію на глобальний "саміт миру", який зголосилась прийняти Швейцарія. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Зеленський розповів, чи запросять на глобальний "саміт миру" Росію

Зеленський натякнув, щоРосію не запросять на глобальний саміт миру. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський прибув до Швейцарії на Всесвітній економічний форум та зустрівся з президенткою країни Віолою Амгерд. Після цієї зустрічі Зеленський провів брифінг де відповів на питання журналістів. Одне з них стосувалось країн, які Україна буде запрошувати на "саміт миру", зокрема і Росію.

"Ми відкриті до всіх країн світу, які поважають наш суверенітет і територіальну цілісність. Тому робіть висновки, кого ми запрошуємо", — сказав Зеленський.

Ймовірно, так Володимир Зеленський натякнув, що Україна не запрошуватиме Росію, яка вторглась в Україну, окупувала українські землі та порушила територіальну цілісність.

Президент зробив окремий акцент з закликом до країн Глобального Півдня взяти участь у "саміті миру".

"Ми б хотіли, щоб країни Глобального Півдня обов’язково були присутні. На останній зустрічі на рівні радників були присутні 83 країни…", — сказав Зеленський та додав, що для України "дуже важливо показати, що весь світ – проти агресії Росії".

Раніше портал "Коментарі" повідомляли, що кілька представників країн, які брали участь на зустріч української "формули миру" перед Давоським самітом, закликали долучити до обговорень і Росію. В Кремлі відреагували на такі заяви та виставили три умови для західних країн.

Також "Коментарі" писали про Китай, який пояснив свою відсутність на міжнародній зустрічі щодо "формули миру".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

еге

17 січня 2024, 19:33

Трикратний Крадій Мізерних Пенсій і заощаджень людей з ощадбанку урср клоун зеленський ХYЙЛО ЛАЛАЛА!!! зе-ХРЯК трикратний КРАДІЙ ПЕНСІЙ порошенко-вальцман з сYчкою гонтаревою і кулявлобом-яценюком ТРАХАНІ трикратним ЖИДІВСЬКИМ крадієм пенсій СМЕРДЯЧИМ клоуном зеленським Є жидо-СМЕРДЯЧИМ ГІВНОМ і повинні довічно сидіти на нарах!!!!!!


Новини