Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський прямо сказав, яку позицію у війні займає генсек ООН Гутерреш
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський прямо сказав, яку позицію у війні займає генсек ООН Гутерреш

Володимир Зеленський критикує візит генсека ООН на саміт БРІКС в Росію.

сьогодні, 12:33
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент України Володимир Зеленський заявив, що візит на саміт БРІКС у Росію генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша свідчить про його приховану підтримку РФ. За його словами, будь-які заяви про "нейтральність" щодо війни в Україні видаються "проросійськими".

Зеленський прямо сказав, яку позицію у війні займає генсек ООН Гутерреш

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський в інтерв'ю The Times of India відреагував на рішення Антоніу Гутерреша відвідати Росію, який у червні проігнорував візит на Саміт миру у Швейцарію щодо питання війни в Україні. За словами Зеленського, це "сюр", і така оцінка стосується не лише ООН, але й інших країн.

Як пояснює президент, країни, що заявляють про свою ""нейтральну позицію" щодо війни в Україні "дуже допомагають виключно Росії".

"Це, я вважаю, знаєте, така прихована підтримка Росії. І я вважаю, ті, хто був присутній там і говорив про свою нейтральність, і говорив про те, що хоче допомогти вирішенню цього конфлікту, на мою думку, видаються більш проросійськими. Тому що Росія розпочала цю війну і продовжує", — сказав Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ООН відреагували на критику МЗС України щодо візиту Антоніу Гутерреша до російського диктатора Володимира Путіна. Як пояснив заступник речника генсека ООН, відвідування Гутеррешем саміту БРІКС вважається стандартною практикою ООН.

Також "Коментарі" писали про те, що Антоніу Гутерреш закликав Путіна до миру в Україні. Російський диктатор у глузливій манері відповів генсеку ООН на його прохання та порівняв повномасштабне вторгнення Росії в Україну зі сваркою у сім'ї, які іноді, за словами Путіна, трапляються.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини