Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський провів переговори з Ердоганом: з'явилися перші подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський провів переговори з Ердоганом: з'явилися перші подробиці

Під час переговорів глави двох держав також обговорили перебіг війни Росії проти України

19 жовтня 2022, 20:02 comments2411
Поділіться публікацією:

Глава держави провів переговори з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Політики говорили про співпрацю у сфері безпеки. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на українського президента у Twitter.

Зеленський провів переговори з Ердоганом: з'явилися перші подробиці

Володимир Зеленський та Реджеп Таїп Ердоган (фото з відкритих джерел)

"Продовжив дружній діалог з президентом Туреччини Ердоганом. Подякував за тверду позицію щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету України. Наголосив на особливій ролі Туреччини у зерновій ініціативі та її продовженні. Високо оцінили українсько-турецьку взаємодію у сфері безпеки", — повідомив Володимир Зеленський.

За інформацією турецького видання Hurriyet, під час переговорів очільників 2 держав також говорили перебіг війни Росії проти України.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган наголосив, що має бути збережене за будь-яких обставин бачення дипломатичного рішення. Окрім цього, він заявив, що готовий зробити будь-який внесок у припинення війни через діалог.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Путіна і Ердогана великі плани на Европу. Президент Росії Володимир Путіна та його колега Таїп Ердоган планують зробити Туреччину новим центром для енергоресурсів ЄС. Такі ідеї не до вподоби європейцям, оскільки ЄС прагне бути незалежним від газу Росії. Від початку повномасштабного вторгнення відносини між Москвою та Анкарою продовжують зближуватись. Президенти цього року вже зустрілись чотири рази, Туреччина збільшила імпорт російської нафти у два рази. Також росіяни, які втекли від мобілізації з РФ до Туреччини винаймають житло та очолили список іноземних громадян, які найбільше купують житло в країні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини