Зеленський прокоментував скандал з одеським воєнкомом

У родини воєнкома Борисова журналісти знайшли майна на 4,5 млн євро

За підсумками проведення Ставки президент України Володимир Зеленський прокоментував скандал з одеським воєнкомом, в родини якого журналісти знайшли майна на мільйони доларів. Зокрема, маєток та офіс у іспанській Марбельї, і також чималий автопарк. Про це повідомляють "Коментарі".

"Цієї людини точно не має бути в системі комплектування Збройних Сил, - заявив Зеленський. - Дуже неприємно, відверто аморально і неправильно, що ця людина попри все залишалась на своїй посаді. Доручив Головкому Залужному прибрати цю людину з посади. І першому заступнику міністра оборони України Павлюку доручено організувати перевірку всієї цієї системи воєнкомів. Шкода, що увагу і час Ставки доводиться зараз витрачати ще й на такі питання".

Сам воєнком Борисов, який працює на цій посаді з 1996 року, спілкуючись з журналістом телефоном спочатку сказав, що його рідні нічим в Іспанії не володіють. Але потім, коли були оприлюднені факти, що вілла зараз зареєстрована на його маму, а офіс – на нього та дружину, він заявив, що дружина там має бізнес з роздрібної торгівлі, а сам він "не влазить у ці справи".

Тим часом, у Генштабі відповіли – чи задіяні у контрнаступі основні військові сили.

Європейці склали чорний список російських пропагандистів.

А президент Польщі порівняв Росію з диким звіром-людожером. Президент Польщі порівняв Росію з агресивним звіром, який пожирає своїх сусідів, немов людожер. Йому погрозами та брудною лайкою відповів екс-президент РФ, заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв.