Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський пояснив, чи вважає зрадницькими дії США, які затримують допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський пояснив, чи вважає зрадницькими дії США, які затримують допомогу Україні

Володимир Зеленський прокоментував постійну затримку Конгресу США щодо пакета допомоги Україні.

18 лютого 2024, 09:02
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що пакет допомоги від США є життєво важливим, але затримки щодо його виділення від Конгресу не є зрадницькою позицією. За словами президента стратегічний партнер не може дозволити собі не підтримати Україну.

Зеленський пояснив, чи вважає зрадницькими дії США, які затримують допомогу Україні

Володимир Зеленський про допомогу США. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський розповів, чи розглядає Україна альтернативи у разі продовження затримки щодо ухвалення рішення про пакет допомоги Україні від США.

"Ми дуже розраховуємо на позитивне рішення Конгресу. Для нас цей пакет життєво важливий. Ми не розглядаємо сьогодні альтернатив, тому що ми розраховуємо на США, як на нашого стратегічного партнера. Якщо ми говоримо про альтернативу, це означає, що це не стратегічний наш партнер", — заявив президент.

Попри це Зеленський пояснив, що навіть цього пакета на понад 60 млрд доларів недостатньо для перемоги України у війні.

"Цей пакет, чи це шлях до перемоги? Ні, цього недостатньо. Шлях до перемоги це люди, моральний дух українського воїна, людей, пакети підтримки, санкції партнерів, це велика союзницька робота. Цей пакет, це точно шлях вперед, але це ще не перемога", — пояснив Володимир Зеленський.

У кінці виступу президент заперечив, що позиція Конгресу США, який вперше почав обговорення пакета допомоги Україні в жовтні 2023 року і досі не прийняв рішення, є зрадницькою.

"Чи вважаю я, що це зрадницька позиція? Ні, тому що я не думаю, що наш стратегічний партнер може дозволити собі не підтримати українців. Я не бачу можливості для стратегічного партнера зайняти таку позицію", — сказав Зеленський.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс відреагувала на слова Зеленського та зазначила, що у США є "тільки план А". Таким чином Гарріс підтвердила, що питання допомоги буде вирішено і Конгрес США проголосує за новий пакет Україні, однак не сказала коли це станеться.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Інститут вивчення війни вказав, що одним з факторів, чому Росія змогла захопити Авдіївку стало зменшення допомоги від Заходу.

Також "Коментарі" писали про Трампа, який розкритикував допомогу Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини