Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський поставив ультиматум Заходу: час визначатися, українці чекають відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський поставив ультиматум Заходу: час визначатися, українці чекають відповідь

Президент детально розповів про план перемоги

5 вересня 2024, 14:32 comments13580
Поділіться публікацією:

План перемоги України має показати, чи готові союзники до того, щоб Київ переміг, чи бажають лише стримувати російського диктатора Володимира Путіна. Українці мають знати відповідь на це запитання. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю NBC News заявив президент Володимир Зеленський.

Зеленський поставив ультиматум Заходу: час визначатися, українці чекають відповідь

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

"Я хотів показати план перемоги президенту Байдену (Джо Байден, голова Білого дому, — ред.). Але я хотів ого показати після того, як у нас буде успіх в Курській області. І тому я до цього це не робив. І тому я йому обов'язково це покажу. Наше розуміння як все повинно бути, як Україна може перемогти", — заявив президент.

За його словами, план побудований згідно з тим, що він може бути реалізований завдяки партнерам України, а не завдяки бажанню чи небажанню Росії. Він зазначив, що ця "особливість" була важливою для нього, щоб ніхто потім не перепитував про те, чи "піде на це Кремль".

"Від них (росіян – ред.) не залежить цей план. І в цьому є вибір наших партнерів. Або вони погоджуються, щоб Україна перемогла, або вони не готові до нашої перемоги, а готові лише до стримування Путіна. І я хочу для нашого народу знайти цю відповідь також. Він дуже важливий для цих людей", — зазначив Зеленський.

Також президент додав, що, на його думку, план перемоги суб'єктивний і не залежить виключно від України. У зв'язку з цим він не може бути впевненим, що Києву вдасться його реалізувати.

"Але мені здалося, що цей план правильний. І перша його частина була саме операція у відповідь, частину якої ви і побачили на території Курської області", — пояснив він.

Володимир Зеленський пояснив, що український план перемоги – це "4 1". Тобто чотири пункти, це те, що необхідно, а один після війни.

Глава держави зазначив, що він не розповідатиме всіх деталей, але всі деталі він обов'язково обговорить під час особистої зустрічі з президентом США Джо Байденом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський вперше наважився на такий крок за час війни: про що йдеться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини