Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський поставив на місце Фіцо, який не підтримує виділення військової допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський поставив на місце Фіцо, який не підтримує виділення військової допомоги Україні

Президент Володимир Зеленський заступився за простих словаків, які збирають гроші для України і яких критикує їх прем’єр Роберт Фіцо. Зокрема президент підкреслив, якщо не допомагати Україні, то ракети можуть полетіти і на цю країну

10 травня 2024, 18:22
Поділіться публікацією:

Уряд словацького прем’єра Роберта Фіцо відмовляється від надання Києву військової допомоги, водночас прості словаки організовують збори, щоби допомогти купувати боєприпаси для України.

Зеленський поставив на місце Фіцо, який не підтримує виділення військової допомоги Україні

Володимир Зеленський

Як відзначив президент Володимир Зеленський, скепсис у питанні підтримки іншої країни у війні проти загарбника існує доти, доки туди теж не прийде війна. Він побажав політикам із Словаччини, які досі мають якийсь певний скепсис щодо подальших планів кремлівського диктатора Володимира Путіна, щоб вони ніколи в житті не побачили того, що бачать українці.

За словами президента, якщо не допомагати Україні, то вона стане слабшою і Путін буде йти до того, аби її цілковито зруйнувати.

При цьому Зеленський додав, якщо Путін окупує Україну, то його війська будуть на наших кордонах і тоді російські ракети вже можуть полетіти і на територію Словаччини.

Президент додав, що скептики у Словаччині повинні розуміти, що завдяки Україні їх діти ходять у повноцінну школу, а не так, як українські діти, які вчаться у школах в підвалах.

Окрім того, Зеленський подякував простим словакам за те, що вони підтримують Україну і розуміють, що її важливо підтримати у війні з терористичною Росією.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що прості словаки зібрали для України 4 млн євро. Проте словацький прем’єр Роберт Фіцо висміяв цю допомогу і заявив, що це наче "пукнути в дерево". За словами прем'єра, зібрані словаками гроші не змінять ситуацію на фронті в Україні.

Окрім того, прем'єр Словаччини заявив, що кошти США та ЄС, виділені на військову підтримку України, буцімто, також "нічого не змінять". Він заявив, що всі гроші будуть витрачені, а також припустив, що їх навіть можуть розікрасти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини