Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський погрозив відповіддю, якщо РФ знову почне бити по енергетичних об'єктах
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський погрозив відповіддю, якщо РФ знову почне бити по енергетичних об'єктах

Цього року Україна не лише захищатиме свою інфраструктуру від окупантів, а й відповідатиме на атаки, заявив президент

25 жовтня 2023, 14:05 comments1284
Поділіться публікацією:

Україна у 2022 році та Україна у 2023 – це дві різні країни і, якщо російські війська знову почнуть завдавати масованих ударів по об'єктах критичної інфраструктури України, відповідь буде блискавичною. Як передає портал "Коментарі", таку заяву за результатами щоденної селекторної наради із силовиками, військовими та правоохоронцями зробив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський погрозив відповіддю, якщо РФ знову почне бити по енергетичних об'єктах

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Президент наголосив, що зараз противник намагається знищувати абсолютно все, до чого може дістатись. Зокрема, українські рятувальники та інші служби зараз усувають наслідки обстрілів у Бериславі на Херсонщині та Боровій на Харківщині. Ворог не припиняє терор мирного населення України.

"Готуємося до ударів терористів по енергетичній інфраструктурі. Цього року не лише захищатимемося, а й відповідатимемо. Ворог це добре знає. Спочатку прибрали з Криму флот, тепер переміщують і свою авіацію далі від наших кордонів", — підкреслив Зеленський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на превеликий жаль, країна-агресор справді має можливість виробляти певну кількість далекобійних ракет. Але цього не вистачає РФ, щоб вийти на ті запаси ракет, які мали до повномасштабного вторгнення в Україну. Отже, такі масовані удари, як проводив агресор у 2022 році, навряд чи можливі. Таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна готується до захисту енергетичних об'єктів від можливої низки нових масованих ракетних ударів з боку Росії в осінньо-зимовий період. Крім того, санкційна група Макфола-Єрмака продовжує роботу над тим, щоб енергетичні санкції проти РФ посилювалися. Якими є прогнози щодо готовності України витримати черговий ракетний терор енергетичної системи – і самої завдати ударів по російській енергетиці за допомогою союзницьких санкцій? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини