Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський підписав указ про введення санкцій для 199 осіб. Хто потрапив у список
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський підписав указ про введення санкцій для 199 осіб. Хто потрапив у список

Президент України ввів санкційні заходи проти 199 росіян та українців. Від Кіркорова та Білана до Тимощука та Мілявської

7 січня 2023, 22:47
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський 7 січня ввів в дію указ №4/2023 про введення особистих санкцій проти майже двох сотень осіб. До підсанкційного списку Зеленського потрапили як російські, так і українські культурні діячі, спортсмени, співаки та артисти. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сайт президента України.

Зеленський підписав указ про введення санкцій для 199 осіб. Хто потрапив у список

Зеленський ввів санкції проти 199 осіб. Фото з відкритих джерел

Рішення Ради національної безпеки і оборони України з’явилось 6 січня 2023 року, а підписано було президентом України 7 січня і одразу втупило в дію. Таким чином до списку потрапила переважна більшість російських зірок, серед яких можна виділити популярних представників російської естради: Філіп Кіркоров, Любов Успенська, Ірина Алегрова, Дмитро Білан, Лариса Доліна та інші. Також в указ президента України потрапили Микита Міхалков, Євген Петросян, Вікторія Дайнеко та зірки серіалу "Свати".

Окрім російських діячів культури до списку спеціальних обмежувальних заходів потрапили і власники українських паспортів: режисерка Жанна Бадоєва, співачка Лоліта Мілявська, футболіст Анатолій Тимощук.

Термін дії обмежувальних заходів для підсанкційних осіб складає 10 років. З повним списком осіб, що потрапили під санкції можна ознайомитись на сайті президента України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Європейський Союз критикує українську владу через санкції, які та створює проти іноземних компаній, що працюють в Росії.

Також "Коментарі" писали про реакцію представниці Міністерства закордонних справ Росії Марії Захарової, яка прокоментувала рішення Зеленського про позбавлення громадянства для 13 священників УПЦ МП.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини