Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський оголосив про створення легіону із українських добровольців в Польщі: хто може долучитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський оголосив про створення легіону із українських добровольців в Польщі: хто може долучитися

Український легіон тренуватиметься в Польщі та буде оснащений партнерами, наголосив Володимир Зеленський

8 липня 2024, 19:50
Поділіться публікацією:

 Україна та Польща домовилися про створення добровольчого військового підрозділу з громадян України, які перебувають у країнах ЄС. Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час брифінгу у Варшаві.

Зеленський оголосив про створення легіону із українських добровольців в Польщі: хто може долучитися

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

"Було досягнуто угоду щодо формування та підготовки Українського легіону на території Польщі — нового добровольчого військового підрозділу. Ми маємо дуже позитивний досвід з українсько-польсько-литовською бригадою, і на основі цього досвіду ми надамо можливість громадянам України, які перебувають у Польщі, Литві та ЄС, добровільно приєднатися до оборони України," — зазначив президент України.

За словами Зеленського, тренування Українського легіону проходитимуть у Польщі, і підрозділ буде оснащений завдяки партнерам.

"Кожен громадянин України, який вирішить приєднатися до легіону, зможе підписати контракт із ЗСУ. Наразі сторони опрацьовують всі нюанси цих домовленостей," — додав Зеленський.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, який документ підписали Зеленський та ТускУкраїна і Польща підписали двосторонню угоду про гарантії безпеки. Підписання відбулося у Варшаві. Цікавим пунктом угоди є те, що дана безпекова угода з Польщею передбачає положення про розробку механізму збиття в повітряному просторі України російських ракет та дронів, які випущені в напрямку Польщі.

Зазначається, що зі сторони України угоду підписав президент Володимир Зеленський, а зі сторони Польщі – премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск. Угода щодо гарантії безпеки уперше з-поміж уже підписаних двосторонніх документів передбачає можливість перехоплення ракет і дронів у повітряному просторі України, випущених у напрямку Польщі.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини