Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський нещадно розкритикував позицію НАТО щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський нещадно розкритикував позицію НАТО щодо війни в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю The New York Times нещадно розкритикував позицію НАТО, яке боїться збивати російські ракети над територією України. За словами президента, Альянс просто боїться дій Росії

21 травня 2024, 20:29
Поділіться публікацією:

Країни НАТО могли б суттєво допомогти Україні і збивати російські ракети над нашою територією не залітаючи сюди літаками, підкреслив Володимир Зеленський.

Зеленський нещадно розкритикував позицію НАТО щодо війни в Україні

Володимир Зеленський

За його словами, такі дії точно не втягнули б країни НАТО у війну та не сприяли б її ескалації.

"Тож моє запитання: у чому проблема? Чому ми не можемо їх збити? Це захист? Так. Це напад на Росію? Ви збиваєте російські літаки і вбиваєте російських пілотів? Ні. То в чому проблема втягування країн НАТО у війну?"
- запитав Зеленський.

Президент закликав країни НАТО збивати російські ракети над територією України, а самій країні надати зброю, яку можна було б ефективно використати на кордонах із країною-агресором Росією. Окрім того, він уже традиційно попросив Альянс надати Україні більше ЗРК Patriot та американських винищувачів F-16.

Зеленський не виключив, що відповідне рішення може бути прийняте на Вашингтонському саміті НАТО, який повинен відбутися у липні.

При цьому президент припустив, що країни Заходу бояться надавати Україні більшу допомогу, оскільки переживають, що Росія застосує тактичну ядерну зброю. За його словам, кремлівський диктатор Володимир Путін точно не піде на такий крок, оскільки він надто любить власне життя.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що США нібито бояться ядерної ескалації і тому не надають Україні зброю, яка б змінила ситуацію на полі бою та привела б Україну до перемоги.

При цьому, США довгих вісім місяців не могли ухвалити рішення про виділення військової допомоги для фронту. Це відкрило перед окупантами вікно можливостей, яким вони і скористалися. Як наслідок, Україна почала втрачати території, і першою жертвою дій США стала Авдіївка.

Втім, США і далі, замість "Патріотів", про які благає Україна, надсилає генератори.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини