Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський назвав тих, хто здатний зупинити війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав тих, хто здатний зупинити війну в Україні

Український лідер вважає, що США, Китай і ЄС могли би змусити РФ припинити війну

8 липня 2024, 16:22
Поділіться публікацією:

Сьогодні багато говорять про роль посередників у можливих переговорах між Україною та РФ. Проте варто говорити про окремі країни, які мають найпотужніші економіки світу і які реально можуть змусити Путіна припинити війну проти України. Мова йде про Сполучені Штати Китай і увесь Європейський Союз. Вони разом могли би виступити з посередницькою місією, аби змусити російського диктатора Володимира Путіна припинити війну проти України. Як інформує портал "Коментарі", таку заяву у ході спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском зробив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський назвав тих, хто здатний зупинити війну в Україні

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

Президент також прокоментував намагання прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана бути посередником у війні муж Україною та Росією.

На думку голови української держави, насправді немає посередництва між Росією і Україною. 

"Можуть посередниками бути тільки серйозні сильні союзи. Увесь світ може змусити Росію зупинити цю війну. Це не про посередництво. Це про можливості. У тебе повинна бути економіка, яка впливає на Росію. Або Росія і Путін залежать від цього. Або у тебе дуже потужна армія, яку боїться Путін, яка сильніша, ніж російська. Чи багато таких країн у світі? Небагато. Я думаю, Сполучені Штати Америки – така країна. Я думаю Китай — така країна. Я думаю й Євросоюз — не якась одна країна в ЄС, а весь Євросоюз. Це дійсно може бути така посередницька місія", — наголосив Володимир Зеленський.

За його словами, тому й було запропоновано можливість, як тиснути на Росію і як зупинити Путіна. А для цього треба об'єднати всі сили.

Зеленський наголосив, Путін не поважає тих, хто слабкий. І навіть, якщо він зустрічається з тією чи іншою державою – це не значить, що він хоче закінчити війну. Він хоче продемонструвати якісь кроки. Але, за цією демонстрацією, завжди у нього йде кривава демонстрація, яку він і продемонстрував сьогодні зранку в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи дійсно Польща зможе збивати ракети РФ над Україною: який документ підписали Зеленський та Туск.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини