У Зеленського назвали п'ять головних успіхів Путіна з початку вторгнення

В Офісі президента визнали, що російський диктатор мав кілька важливих досягнень у війні

Глава Кремля Володимир Путін та його оточення люблять повторювати про цілі, які досягаються так званою "СВО" в Україні. Але з початку повномасштабного вторгнення російських військ до України насправді Володимир Путін зміг успішно реалізувати п'ять головних цілей. Як передає видання "Коментарі", їх у Twitter перерахував радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Радник глави ВП зазначив, що зараз "чудовий план Путіна" успішно втілив такі пункти: вигнання Росії з Європи, остаточне самогубство "російського світу" в Україні, самодискредитація та знищення російської армії, економічна ізоляція Росії.

Михайло Подоляк підкреслив, що найновішим досягненням лідера росіян та його "особистою нагородою" став виписаний ордер на його арешт Міжнародним судом у Гаазі.

"Сильно. Все буде гіршим для Росії", - написав радник глави Офісу президента.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чого очікувати від візиту Сі Цзіньпіна до Москви – чи може на ситуацію вплинути рішення Гааги.

Також видання "Коментарі" повідомляло – топ-темою залишається рішення Міжнародного кримінального суду в Гаазі про видачу ордера на арешт російського президента Путіна. Поряд з омбудсменом країни-агресора з прав дитини Марією Львовою-Бєловою він підозрюється в незаконній депортації дітей з території України. За словами українського лідера Володимира Зеленського, це історичне рішення, з якого розпочнеться історична відповідальність. Президент США Джо Байден упевнений, що російський президент "явно вчинив військові злочини". Ну, а у російських політиків, чиновників та пропагандистів із цього приводу – передбачувана істерика. Про що говорить реакція Заходу та РФ? Що тепер робити Китаю, який зміцнює зв'язок з Росією? До яких наслідків це може призвести? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.