Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський назвав один із ключових пріоритетів року у війні проти РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав один із ключових пріоритетів року у війні проти РФ

Володимир Зеленський назвав кошти РЕБ одним із ключових пріоритетів року

12 лютого 2024, 08:02 comments11363
Поділіться публікацією:

Україна активно працює над забезпеченням областей системами радіоелектронної боротьби (РЕБ) для захисту від ворожих дронів. Це один із ключових пріоритетів української влади у 2024 році. Як передає портал "Коментарі", таку заяву у традиційному вечірньому відеозверненні зробив президент Володимир Зеленський.

Зеленський назвав один із ключових пріоритетів року у війні проти РФ

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Глава держави розповів, що він заслухав доповіді ситуації на фронті, від військових, а також звіти від МВС, ДСНС, регіональної влади щодо роботи протиповітряної оборони.

"З початку року і до теперішнього часу збито вже 359 "Шахедів". Влучність наших захисників неба, робота РЕБ, підтримка кожного з наших партнерів по повітряному щиту — це буквально порятунок життів. Працюємо, щоб додати більше ефективності нашим мобільним вогневим групам і щоб ще більше регіонів України отримали захисні системи РЕБ. Це – один із ключових пріоритетів року", — заявив Володимир Зеленський.

Варто зазначити, оскільки Росія використовує проти українців дрони та ракети, в Україні виникла потреба у засобах РЕБ. Як заявляв міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, Україна має амбіції перевести виробництво РЕБ на ринкові рейки та відкрити його для підприємців.

Крім того, за словами Михайла Федорова, в Україні можуть створити окрему бригаду з РЕБ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський заявив, що планується розробити новий справедливий механізм бронювання працівників підприємств, які підлягають військовому призову. Він також запевняє, що зараз один із топових пріоритетів нашої держави – дати максимум можливостей підприємцям працювати задля економічного зростання та створення робочих місць. І закликає створити "прозорі, чисті, законні відносини між державними інститутами та бізнесом", щоб останній працював у легальному полі. Як оцінюєте такі заяви? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини