Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський налякав прогнозом, що чекає на Україну, якщо його план перемоги відкинуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський налякав прогнозом, що чекає на Україну, якщо його план перемоги відкинуть

Зеленський розповів, що чекає на Україну, якщо Байден відкине його план перемоги над Росією

сьогодні, 16:03 comments1331
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський планує представити свій план перемоги під час зустрічі з президентом США Джо Байденом, сподіваючись на його підтримку. Однак, у випадку, якщо Байден не схвалить цей план, Україна має запасний варіант — план Б. Про це Зеленський повідомив в інтерв'ю для The New Yorker.

Зеленський налякав прогнозом, що чекає на Україну, якщо його план перемоги відкинуть

Володимир Зеленський

За словами президента, Україна вже тривалий час діє за планом Б. План А передбачав превентивні санкції та надання Україні зброї ще до початку повномасштабної війни.

Наразі Зеленський пропонує новий план А, який полягає у зміцненні України.

"Це не фантазія і не наукова фантастика, і, що дуже важливо, для досягнення успіху він не вимагає від росіян співпраці. Скоріше, в цьому плані йдеться про те, що наші партнери можуть зробити без участі Росії. Якщо дипломатія — це бажання обох сторін, то, перш ніж дипломатія стане ефективною, реалізація нашого плану залежить тільки від нас і від наших партнерів", — зазначив очільник України.

Президент також наголосив, що цей план розроблений з розрахунком на підтримку Байдена.

"Якщо він не хоче його підтримувати, я не можу його змусити. Якщо ж він відмовиться — що ж, тоді нам доведеться продовжувати жити в межах плану Б. І це сумно... Це жахлива думка. Це означатиме, що Байден не хоче закінчувати війну таким чином, щоб позбавити Росію перемоги. І в підсумку ми отримаємо дуже довгу війну — неможливу, виснажливу ситуацію, у якій загине величезна кількість людей", — зазначив Зеленський.

Водночас президент підкреслив, що не буде звинувачувати Байдена, адже визнає його величезний внесок у підтримку України. На думку Зеленського, кроки очільника США вже стали історичною перемогою.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Зеленський розкрив деталі його плану перемоги, які незабаром презентує в США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини