Зеленський емоційно відреагував на інформацію про 80 тисяч втрат ЗСУ у війні

Президент закликав не вірити тим даним, які оприлюднив The Wall Street Journal

Популярне видання The Wall Street Journal опублікувало матеріал, у якому повідомило, що нібито втрати України у війні становлять 80 тисяч військових. Але насправді цифри менші. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час спілкування з журналістами зробив президент України Володимир Зеленський.

"80 тисяч? Це брехня. Реальна цифра набагато менша, ніж та, яка була опублікована. Суттєво", - обурився президент.

Читайте також на порталі "Коментарі" - за даними західної розвідки, загальні втрати України та Росії за 2,5 роки війни досягли приблизно одного мільйона людей. Ця цифра включає вбити і поранених з обох боків. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Американське видання зазначає, що визначити точну кількість загиблих складно, адже Україна та Росія не публікують офіційні дані, але повідомляють про втрати супротивника. Західні розвідки ведуть власні підрахунки щодо втрат на війні в Україні.

За даними американської розвідки, Україна на початку 2024 року втратила до 500 тисяч людей - серед них 80 тисяч загиблих та 400 тисяч поранених. За оцінкою західної розвідки, втрати Росії становлять майже 600 тисяч, включаючи 200 тисяч загиблих і 400 тисяч поранених.

Як вказує The Wall Street Journal, великі втрати Росії зумовлені погано навченими солдатами, яких кидають у наступ на сході України, а також Курську область, щоб зупинити українське вторгнення. Проте військовий конфлікт завдає суттєвих збитків Україні, яка має вчетверо менше населення, ніж Росія.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російські окупанти змістили основний акцент на Кураховому, і в цьому випадку про Покровськ доведеться забути, каже військовий Кирило Сазонов. Втім, за його словами, Покровськ уже не потрібен ворогові у стратегічному сенсі.