Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський чітко пояснив, нащо Україні участь РФ у другому саміті миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський чітко пояснив, нащо Україні участь РФ у другому саміті миру

Без участі РФ у саміті миру не вдасться завершити війну дипломатичним шляхом

5 вересня 2024, 17:19
Поділіться публікацією:

Україна планує провести другий саміт з обговорення мирного плану до президентських виборів у США, які відбудуться в листопаді. Очікується, що захід відбудеться в одній з країн Глобального Півдня. Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News розповів, чи буде Росія запрошена на обговорення.

Зеленський чітко пояснив, нащо Україні участь РФ у другому саміті миру

Володимир Зеленський

Зокрема, Зеленський зазначив, що спочатку буде підготовлений детальний план завершення війни, який розроблятимуть спільно з партнерами, що підтримали комюніке першого саміту. У ньому буде опрацьовано кожен пункт криз, що виникли внаслідок дій російського керівництва.

"Цей план представлятиме українське бачення завершення війни, і чим більше країн долучаться до його розробки, тим глибше вони його розумітимуть", — підкреслив Зеленський.

План буде запропоновано для розгляду на другому саміті, на якому, за словами президента, обов’язково мають бути присутні представники Росії.

"Ми розуміємо, що без участі російської сторони завершити цю війну дипломатичним шляхом буде дуже складно", — наголосив Зеленський.

Також він додав, що всі країни просили Київ запросити російських представників на цей саміт.

"Ми відповіли, що не заперечуємо. Давайте підготуємо план і запросимо їх", — пояснив президент.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російський диктатор Володимир Путін заявив, що Москва готова до мирних переговорів для закінчення війни в Україні та назвав свої умови. Зокрема, він заявив, що Україна не повинна висувати якихось додаткових вимог, а також мирні домовленості повинні бути укладені на основі тих документів, які у 2022 році обговорювали в Стамбулі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини