Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський частково розкрив втрати ЗСУ. На це у нього було кілька причин
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський частково розкрив втрати ЗСУ. На це у нього було кілька причин

Президент Володимир Зеленський розповів, що на війні з Росією було вбито 31 000 військових. Як заявив в ефірі 24 каналу військовий Тарас Березовець, очільник України мав кілька причин, щоби озвучити ці чутливі для кожного цифри

28 лютого 2024, 14:31
Поділіться публікацією:

По-перше, говорить Тарас Березовець, на відміну від Росії Україна є демократичною державою, тому не може приховувати втрати на фронті від своїх громадян. Тим більше, що протягом останнього час питання про втрати України звучало все частіше.

Зеленський частково розкрив втрати ЗСУ. На це у нього було кілька причин

Володимир Зеленський

По-друге, додав військовий, після двох років війни прийшов час розпочати відверту розмову як з громадянами України, так із західними союзниками. Проте, додав військовий, Володимир Зеленський озвучив тільки частково втрати. Зокрема він не розповів про кількість поранених, чи тих, хто вважається зниклим безвісти. Ця інформація, каже Тарас Березовець, є засекреченою і ворогу її знати не потрібно.

При цьому він додав, що цифри про втрати міг озвучити виключено президент, це тільки його право. Березовець вважає, що президент зробив правильно, коли повідомив про втрати України у війні.

Разом з тим, додає військовий, у Росії навряд оголосять свої втрати. На його думку, країна-агресор буде приховувати цю інформацію від своїх громадян. При цьому Березовець не виключив, що втрати Росії у війні з Україну оприлюднять, коли у РФ зміниться влада на більш демократичну, але передумов цьому зараз немає.

У цьому контексті він нагадав, що свого часу Радянський Союз усіляку приховував свої втрати в Афганістані. Кількість вбитих у цій війні стала відома тільки тоді, коли до влади прийшов Михайло Горбачов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російський військовий опублікував пост, в якому розкрив реальні втрати окупантів у Авдіївці. За його словами, мова йде про 16 000 вбитих. Інформація мала шокуючий ефект на росіян. Після цього Морозова почали нещадно критикувати пропагандисти, які заявляли, що за часів Сталіна його би точно вбили. Як результат, військовий вчинив самогубство.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини