Зеленська порівняла поступки України у війні з Росією з міфами про дракона

Олена Зеленська пояснила, чому Україна не йде на поступки для Росії, щоб закінчити війну.

Перша леді Олена Зеленська відповіла на питання, що очікує українців, якщо Україна погодиться поступить своїми територіями заради миру. За її словами, це буде означати дати ворогу час на підготовку до нової війни.

Олена Зеленська в інтервʼю Daily Mail розповіла пояснила, чому Україна не хоче йти на поступки Росії та задовольнити бажання Путіна захопити українські території. За словами першої леді, Росія знову може почати нову війну.

"У багатьох міфах світу є сюжет про дракона, якому регулярно віддають у жертву дівчину, щоб задобрити чудовисько. Але правда в тому, що задобрити зло неможливо. Так само і з державою-агресором. Якщо дати нападнику час, він використає це для підсилення, і за 5-8-10 років протистояти йому доведеться вже нашим дітям", - вважає Зеленська.

Дружина президента також вказує, що таке "перемир’я" лише можуть пропонувати ті, то нікого не втратив, а Росія за цей період буде вигадувати "нові способи нас убивати".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що речниця МЗС РФ Марія Захарова відреагувала на інформацію про секретні переговори між Україною та Росією, які мали відбутись за посередництва Катару, однак нібито були зірвані через військову операцію у Курській області.

Також "Коментарі" писали про те, чи зможуть бої у Курській області, на території Росії повалити режим Путіна та як російський диктатор здатен використати цю ситуацію на свою користь. Як вказує аналітик Берлінського центру Карнегі Олександр Баунов, росіяни й далі будуть підтримувати Путіна, попри те, що війна почала перекидатись на територію Росії.