Зеки та мобіки: Чим укріплюються окупанти на Запорізькому напрямку

Збройні Сили РФ готують глибоко ешелоновану оборону та ведуть бої, використовуючи тактику Першої світової

На запорізькому напрямку останніми днями ворожа армія збільшує свій контингент “зеками-вагнерівцями” та “мобіками”. Про це сьогодні, 2 січня, розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух в ефірі телеканалу FREEДОМ, пишуть "Коментарі".

За словами очільника області, Збройні Сили країни-агресорки готують глибоко ешелоновану оборону та ведуть бої, використовуючи тактику Першої світової. А ще - за останню добу ворог збільшив обстріли. Старух також зазначив, що армія окупантів продовжує терор місцевого населення на тимчасово зайнятих територій.

“З 1 січня намагаються витіснити повністю національну валюту гривню з обігу, забороняючи продавати товари та запроваджуючи повністю рубль. Окупант продовжує тиск на людей, щоб змусити їх до колаборації. Ті, хто активно виступає проти, їх беруть у заручники, їх уже майже 600 таких випадків лише підтверджено. 203 особи досі на підвалах сидять”, — розповідає Старух.

За його інформацією, йдеться про сотні загиблих і майже 1 000 поранених серед мирного населення.

“14 дітей у нас загинуло, 71 дитина поранена. Але, точну цифру я вам не можу сказати поки що. У нас понад 1 000 людей зникли безвісти, особливо на окупованих територіях. Я говорю лише про мирне населення”, — додав Олександр Старух.

Як писали "Коментарі", попри заяви спікерів Кремля про те, що Росія готова до затяжної війни проти України, Москва намагатиметься зробити все можливе, щоб у 2023 році завершувати війну проти України. І для цього путінський режим намагатиметься проводити нові наступи на фронті.

Читайте також на порталі "Коментарі" - що може призвести до якнайшвидшої поразки РФ у війні – який прогноз на найближче майбутнє.